MALA ČRNA OBLEKA

Z modnim dogodkom Mala črna obleka simbolno zaokrožujemo kreativno popotovanje 42 kilometrov dolge črne niti iz bombaža, ki je najprej pomembno dopolnjevala razstavo Belo zlato. Porcelan iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije. Ob koncu razstave pa ni pristala v smeteh, pač pa jo je Narodni muzej Slovenije podaril Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Spretne roke študentk oblikovanja oblačil so pod mentorstvom prof. Almire Sadar iz nje ustvarile kolekcijo elegantnih malih črnih oblek, ki smo jih lahko občudovali na razstavi Belo zlato in zlata vredna mala črna.

Tokrat stopamo še korak dlje: umetelne kreacije ne bodo ostale pozabljeni razstavni eksponati. Perspektivne mlade oblikovalke, ki so na pragu svoje poklicne poti, bodo svoje delo predstavile širši javnosti. Ponujamo vam lepo priložnost, da iz prve roke izveste vse o izzivih, s katerimi so se soočale, in se na svoje oči prepričajte, kako se preprosta črna nit prelevi v čudovite in uporabne modne kreacije.

Vabimo vas, da poletni večer preživite v elegantni družbi malih črnih oblek in morda sebi ali svoji dami priskrbite nov večno klasičen kos garderobe. Dogodek bo potekal v soboto, 18. junija 2016, ob 22. uri v Narodnem Muzeju Slovenija, Prešernova 20, Ljubljana. Dogodek je del programa letošnje Poletne muzejske noči.

V času, ko se svet utaplja v odpadnem materialu, sta koncept trajnostnega razvoja in skrb za okolje tudi v vsakdanjem življenju vse pomembnejša. S kančkom navdiha in ustvarjalnosti lahko tudi iz preproste črne niti ustvarimo paleto čudovitih umetnin in vdihnemo življenje mnogim uporabnim izdelkom.

Fotografija: Peter Giodani

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.