PETRA JERIČ : REFASHION

PETRA JERIČ : REFASHION

Povezovalnica, Gornji trg 4, Ljubljana

21.2.2022 – 5.3.2022

Odprto: pon, pet: 17.00-20.00, sre, sob: 10:00-13.00

Refashion je razstava modne in tekstilne oblikovalke Petre Jerič, ki je nastala na podlagi njenega magistrskega dela z naslovom Trajnostna biorazgradljiva oblačila za modno znamko Vivre na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani pod mentorstvom prof. Elene Fajt in v sodelovanju s Kemijskim inštitutom v Ljubljani pod somentorstvom dr. Uroša Novaka.

Moda, ki se v svojem bistvu poigrava z lepoto in estetiko, je danes zaradi trenda hitre mode, in z njo povezanimi težavami, izgubila svoj pravi pomen. Čeprav je problematika zelo kompleksna, avtorica razstave verjame, da je prihodnost svetla, če bomo le začeli korenito ukrepati in bomo spremenili modni sistem. Z razstavo oblikovalka postavlja nove temelje za prijaznejšo, čistejšo in pravičnejšo modo, ki jo vidi predvsem v znanstvenem napredku novih veganskih biomaterialov in biorazgradljivih oblačil. Na razstavi predstavlja oblačila in lastne bioplastične materiale nove generacije, ki vključujejo različne čutne zaznave. Z izvedbo 100-% biorazgradljivih oblačil in modnih dodatkov avtorica nakazuje na velik potencial razvoja mode v sonaravni smeri.

Foto: Valentina Preziuso
Video: Marta Plasencia
Modeli: Model Group

Vabljeni!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.