PILIUS – Pelerina za gibalno ovirane

PILIUS – Pelerina za gibalno ovirane
Oblikovalka: Petja Zorec
Vodja kampanje Kickstarter: Tjaša Tolj
Ustanoviteljica spletne platforme Design (Dis)Ability: Meta Štular

 
O PROJEKTU
Naš cilj je okrepiti blagovno znamko DESIGN (DIS)ABILITY in v sodelovanju s partnerskimi podjetji vstopiti na trg ter gibalno in senzorno oviranim uporabnikom in uporabnicam povečati možnost dostopa do privlačnih in uporabnih oblačil ter modnih dodatkov, ki bodo poleg kulturne vrednosti za nekatere predstavljali tudi večjo neodvisnost.

 
PILIUS je oblikovno izrazita in funkcionalno dovršena pelerina, ki gibalno oviranim uporabnikom omogoča hitro in učinkovito zaščito pred dežjem. Premišljeno zasnovana oblika pokrije celotno telo kot tudi invalidski voziček, ne da bi pri tem ovirala gibanje ali delovanje vozička. Pilius je integriran v priročno torbo, ki jo lahko namestimo na katerikoli voziček na ročni pogon. S pomočjo inovativnega patenta ga lahko v le nekaj potezah povlečemo čez voziček in telo. Pilius lahko skupaj s torbo zložimo v žep na sprednji strani. Izdelan je iz tehnološko naprednega materiala švicarskega podjetja Schoeller, odporen na vodo in veter ter obenem paroprepusten. Prosojni material ohranja oblačilno identiteto posameznika. Vsi elementi Piliusa so prilagojeni potrebam uporabnika.

 
TEHNOLOGIJA
šivanje, varjenje šivov
Materiali: Schoeller e3+ Protection Plus, elastika, kovinska zakovica, vodotesne zadrge, retroreflektivni trak
Velikost: S, M, L, XL

 

Več o kampaniji PILIUS Kickstarter…

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.