PONDEK = NTF x VELANA

Vabljeni k predstavitvi projekta Po kreativni poti do znanja z naslovom

PONDEK NTF x VELANA

v četrtek, 18. 07. 2019

Salon Velana Living, Šmartinska cesta 52, 1000 Ljubljana

 

V okviru razpisa Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016 – 2020, 2. odpiranje, smo skupaj s partnerjem iz gospodarstva, Kompas Shopom, d.d.Salonom Velana Living, pripravili projekt z naslovom Razvoj modela za ponovno uporabo dekorativnih tekstilij.
Celovita ponudba notranje opreme objektov zajema tudi zavese in dekorativne tekstilije ter šivanje le-teh po željah naročnikov. V šivalnici ostanejo velike količine starih odpadnih zaves in ostanki blaga pri šivanju. To so večinoma tkanine iz težko razgradljivega poliestra, ki zelo obremenjuje okolje. Cilj PKP projekta je priprava trajnostnih inovativnih rešitev ponovne uporabe odpadnih zaves v prostoru in s tem zmanjšati količino tekstilnih odpadkov.
Izdelki za interier, narejeni iz odpadnih zaves, pomenijo doprinos k trajnostnim rešitvam partnerja iz gospodarstva in varovanju okolja. Istočasno izboljšajo kakovost bivanja z domiselnimi dekorativnimi elementi in prispevajo k popularizacji trajnostnih oblikovalskih tehnik.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.