PRIPRAVLJALNI TEČAJ ŠIVANJA

Prvi teden v oktobru 2022 Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil organizira PRIPRAVLJALNI TEČAJ ŠIVANJA, kot predpogoj za kasnejše delo v studiih fakultete. Tečaj obsega 20 ur.

Obvladovanje osnov šivanja je nujno za uspešno delo pri predmetih Oblikovanja oblačil. Na tečaju boste pod strokovnim vodstvom tehničnih sodelavk Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Alenke More in Nataše Hrupić spoznali način dela v šivalnicah NTF, pridobili osnovno razumevanje šiviljskih postopkov in osnovne spretnosti šiviljskih veščin. Tečaj je mišljen kot podpora in predpriprava študiju Oblikovanja tekstilij in oblačil in teče vzporedno s študijskim procesom.

Vsebine: spoznavanje strojev, naprav, orodij, delo s strojno opremo na NTF KOTO, materiali (pletenine in tkanine), krojenje, šivanje, osnovni postopki izdelave oblačil, specifični detajli izdelave. Vse poteka skozi praktično delo.

KDAJ:
Od ponedeljka, 03. 10. 2022 do  petka,  07. 10. 2022, od 15:00 do 19:00

KJE:
V prostorih Naravoslovnotehniške fakultete UL, Katedri za Oblikovanje tekstilij in oblačil, Snežniška 5, Ljubljana

ZA KOGA:
Tečaj je namenjen študentom 1. letnika Oblikovanja tekstilij in oblačil, katerim zelo močno priporočamo udeležbo.
Tečaja se lahko po prijavi (v okviru razpoložljivih mest) udeležijo tudi študentje 2. letnika Oblikovanja tekstilij in oblačil.
Znanja, pridobljena na tečaju, so pogoj za kasnejše individualno delo pri predmetih Oblikovanja oblačil in pogoj za uporabo šivalnic in strojne opreme na fakulteti.
Tečaj posebej apelira na študente, ki se še niso vešči šivanja in nimajo svoje opreme ali možnosti šivanja v domačem okolju.

CENA:
150,00 eur, plačilo pred začetkom tečaja. Materiali za tečaj so vključeni v ceno. Podatke za plačilo dobite po potrjeni prijavi.

PRIJAVE:
Do 27.9. na mail: alenka.more@ntf.uni-lj.si

Vabljeni k prijavi!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.