Razstava Plečnikovih T-shirtov v Mitnici

Študentje 3. letnika oblikovanja tekstilij in oblačil pri predmetu RAZVOJ OBLIKOVANJA v 2016/17:

Arlič Ajda / Batič Darija / Bevc Patricia / Dovč Gaia / Dulc Klara / Erčulj Maša / Frank Petra / Gorišek Pia / Jerič Petra / Hočevar Karmen / Hadžisulejmanović Ina / Holjevac Mateja / Intihar Valerija / Kmet Katarina Marija / Lukešević Denis / Repenšek Kaja / Lombergar Tara / Janc Ana / Rep Manja / Šebenik Maja / Rojnik Teja / Samac Suzana / Šavc Polona Tomić Sonja / Zajc Mateja / Žagar Lara / Medle Anja / Volčanjk Žana

Mentorica: red. prof. Karin Košak

Ljubljana v zadnjih letih doživlja pravi turistični razcvet in nova velika priložnost za oblikovalce je s tem tudi v oblikovanju tekstilnih izdelkov za kulturni turizem – t.i. spominkov.
Spominek je pomemben del turistične izkušnje, ki ga večina turistov prinaša domov kot spomine s potovanja. Med najbolj zaželjene in prodajane turistične spominke sodijo seveda majice oz. T-shirti.

Izhodišče za študentsko nalogo je bila 145-ta obletnica rojstva največjega
slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika. Oblikovati so morali majice oz. T-shirte za prodajo v izbranih turističnih trgovinah in muzejih.
Glede na to, da v 21. stoletju ni težko oblikovanje nekega izdelka, ni težka proizvodnja izdelka, ob prenasičenosti z vsem pa je težka prodaja izdelka, so se morali resno soočiti tudi z izzivom psihologije prodaje in prodajne cene.

Nastali T-shirti iščejo pripovedno zgodbo in humor in se navdihujejo tako v njegovih velikih arhitekturnih delih, kot v drobnih predmetih, vedno pa težijo k atraktivnosti, uporabnosti in iskricah v očeh obdarovanca.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.