Razstava Upcycling 17

 

Pri predmetu Oblikovanje tekstilij se vsako leto spoprimemo s problematiko presežka odpadkov sodobnega človeka.
Študentje drugega letnika so v nalogi Upcycling + Žakar gospodinjske in industrijske odpadke iz svoje bližnje okolice preoblikovali v raznovrstne uporabne in umetniške predmete. Ker študentje drugega letnika v prvem študijskem semestru spoznavajo tudi žakarsko tkanino, so v zastavljeni nalogi izdelke oplemenitili z vzorčasto tekstilijo. Ta je končnemu izdelku dodala pomembno tekstilno kvaliteto: mehkobo, nežnost in toplino.
Študentje prvega letnika pa so na temo Tekstilije v prostoru osmislili tekstilne odpadke, nastale v proizvodnji pletilskega podjetja Žalac d.o.o.. Znotraj naloge je nastalo šest raznovrstnih tekstilnih zgodb, predmetov, na katere se lahko usedemo, se z njimi pokrijemo ali pa z njimi angažirano vstopimo v javni prostor.

Razstava UPCYCLING 17 je na ogled v Konservatorskem centru modernih in sodobnih umetnosti Mitnica, Snežniška 5, Ljubljana, od 8.5. do 30.5. 2017.

Mentorica:
doc. mag. Katja Burger Kovič
Tehnična sodelavka:
Marjeta Čuk
Študentje:
Bostič Lucija, Čeperlin Ines, Dobrovoljc Neža, Dremelj Nina, Fidel Jurij, Miklavčič Anita, Mikložič Tjaša, Mohorič Vanesa, Pogorevčnik Ula, Seljak Bronka, Strašek Maša, Cigale Neža, Cvelbar Mark, Dovjak Tina, Gajšek Gašper, Medved Urška, Požek Pia, Rep Ajda, Topić Uroš, Žnidaršič Nina

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.