re-de-fi-ni-ci-JA // re-de-fi-ni-ti-ON

Prisrčno vabljeni na razstavo izbranih del študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil (OTGO), ki bo na ogled med 23. julijem in 1. avgustom 2021 v Galeriji Škuc. Razstava poteka v sklopu vsakoletnega festivala Dobimo se pred Škucem.

Veseli bomo, če se nam pridružite tudi na otvoritvi, 23. 7. ob 19. uri v Galeriji Škuc (Stari trg 21, Ljubljana).

re-de-fi-ni-ci-JA

Razstava Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil // ŠKUC 2021

Vsebinsko ozadje postavitve:

Tema je redefinicija, naslov razstave: re-de-fi-ni-ci-JA 

Kreativna tema in predstavljeni oblikovalski projekti nagovarjajo k razmisleku in novi definiciji vsega, kar poznamo: od pristopov k oblikovanju, virov in materialov, ki jih uporabljamo, do načinov prezentacij, akcij in reakcij. Posebej se izpostavlja razmislek o novi realnosti in kreativnih redefinicijah v oblikovanju. Tukaj govorimo o vseh inovativnih in drugačnih kontekstih sodelovanj in pojavnih oblik umetnosti, mode.

Tema, vsebina postavitve je odziv na čas in trenutne okoliščine. Kje vse je potreben nov, drugačen pogled na (stare, obstoječe) stvari, načine delovanja, načine prezentacije, vrednote …? Skozi oblačilne in tekstilne projekte se oblikovalski odgovori kažejo  preko konceptov upcikliranja, recikliranja, ponovne uporabe itd.

Razstava oziroma cel sklop dogodkov tako govori o redefiniciji v najširšem pomenu besede, posebej pa o redefiniciji na področju mode in oblikovanja oblačil in tekstilij.

Več:

https://www.kotofolio.si/
https://www.skuc.org/dobimo-se-pred-skucem-program-2021-predstavitev/
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.