REFASHION V MITNICI

Prijazno vabljeni na razstavo REFASHION, modne in tekstilne oblikovalke Petre Jerič, ki je nastala na podlagi njenega magistrskega dela z naslovom Trajnostna biorazgradljiva oblačila za modno znamko Vivre na Naravoslovnotehniški fakulteti pod mentorstvom prof. Elene Fajt in v sodelovanju s Kemijskim inštitutom v Ljubljani pod somentorstvom dr. Uroša Novaka.

Razstava je na ogled v MITNICI, razstavnem paviljonu na Snežniški 5 v Ljubljani, od 18. marca do 20. aprila 2022.

Petra Jerič verjame, da je moda lahko čistejša, pravičnejša in prijaznejša, kar dokazuje s svojim magistrskim delom, na podlagi katerega je zasnovala trajnostno modno znamko Vivre (fr. biti, obstajati), ki predstavlja vizijo temeljev za nov modni sistem. Znamka bazira na uporabi rastlinskih biopolimernih materialov iz naravnih polisaharidov. Materiali so v celoti naravni in so del krožnega sistema, saj se jih da reciklirati, hkrati pa so biorazgradljivi. Materiali so tudi hidrofobni, saj vsebujejo nanos naravnih olj in voskov.

Foto: Valentina Preziuso
Modeli: Model Group

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.