ŠTUDENTJE SAMOSTOJNO NA #LJFW

Med 18. in 20. septembrom  2016 je v Hotelu Slon potekala jesenska edicija Ljubljanskega tedna mode. Novost tokratnega LJFW je, da so organizatorji oblikovalcem ponudili še več svobode in jim dali priložnost, da predstavijo posebne kolekcije, brez sezonske definicije.

Na LJFW sta se s samostojnima avtorskima kolekcijama predstavila 2 študenta smeri oblikovanja tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete: Nejc Šubic, študent 1. letnika magisterija oblikovanja tekstilij in oblačil in Tina Gorkič, študentka 2. letnika magisterija oblikovanja tekstilij in oblačil, ki sta na preteklem, aprilskem LJFW osvojila nagrado, in sta se tokrat predstavljata s svojo kolekcijo.

 

TINA GORKIČ je osvojila nagrado predstavitve na naslednjem tednu mode, zato se je predstavila s samostojno kolekcijo z naslovom “AISHA” v nedeljo, 18. 9. 2016 v otvoritvenem delu LJFW.

“Aisha. Ženska, življenje, biti živa. Kolekcija Aisha v ospredje postavlja afriške ženske ter njihove vsakdanje bitke za enakopravnost med spoloma. Temeljno izhodišče predstavlja vprašanje identitete in položaja žensk v Afriki ter njihovo dokazovanje pred moškim spolom. Iskanje pomena in simbolov me je pripeljalo do kombiniranja različnih barv, vzorcev in tekstur, pri čemer je velik poudarek na materialih. Kolekcija je bolj naravnana v oblikovanje tekstilij.”

 

NEJC ŠUBIC je predstavil kolekcijo z naslovom “SEMI-LONER”. Na LJFW se je predstavil v torek, 20. 9. 2016 na zaključnem delu tedna mode.

“V kolekciji Semi-loner se kot protiutež nepotrebnim zadregam in tegobam asocialnosti prebija “peter-panski” kompleks brezbrižne in neustavljive estetike skejt kulture. V oblačilih za mladeniče se resna funkcionalnost zliva z nepotrebnimi, skoraj dekadentnimi detajli, ki pričajo o razkazovanju življenjskih stilov mladih. Močni kosi se utapljajo v pastelnih barvah in motivih iz lastne preteklosti in sedanjosti. Skozi kolekcijo se športni kosi postavijo ob bok klasičnim krojem s poudarkom na udobnosti in samostojnosti. Mešanje naravnih in umetnih materialov z različnimi tehnikami tiska, vezenja in pletenja dodajo tudi osnovnim kosom spontano zgodbo s pridihom mestnega življenja.”

 

Fotografije: Jure Makovec

Ličenje: MUD – Make-up designory Slovenija

Oblikovanje las: MIČ Styling

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.