SVETLOBNA GVERILA 2019

Vabljeni na odprtje svetlobne inštalacije z naslovom

ONKRAJ MEJA

tekstilne postavitve študentov
Naravoslovnotehniške fakultete – katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil

v okviru festivala

13. SVETLOBNA GVERILA: Meje

v petek, 31. maj, ob 21.30, do 28. junija
park pred gradom Fužine in MAO-m, Ljubljana

 

Naravnim oblikam podobne tekstilne strukture – gnezda, ki so se z viticami povezala med seboj in zrasla skupaj z mogočnimi drevesi okrog fužinskega gradu, so nastala v povezavi z raznoliko lokalno skupnostjo, ki jo bogatijo številne tradicije, običaji in bivalne navade. Po vzoru ročnih del, s katerimi njeni prebivalci ohranjajo stik s svojim narodnim in kulturnim izročilom, so študenti katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete v sodelovanju s tamkajšnjimi prebivalci oblikovali združbo visečih prostorskih tvorb po skupnim naslovom Onkraj meja, ki je kot mesto v malem metafora za Fužine.

Sodelujoči študenti: Lovro Ivančić, Nina Glavič, Katja Brenčič, Urška Medved, Neža Cigale, Rebeka Pajek, Špela Dobrovoljc, Borjan Litovski, Sebnem Basaran, Maria De Lamo Planelles, Andrea Maria Cámara.
Mentorice: doc.mag. Katja Burger Kovič, asist.mag. Arijana Gadžijev in prof. Marija Jenko.

Koprodukcija : Naravoslovnotehniška fakulteta, MAO

Letošnji festival Svetlobna gverila, ki se posveča raziskovanju meja; se skladno z vsebinsko rdečo nitjo festivala podaja v nekatere mejne predele mesta – tokrat na Fužine, kjer se v drugem festivalskem polčasu obeta vrsta postavitev, povečini nastalih v aktivnem sodelovanju z lokalnim prebivalstvom in četrtnima skupnostma Fužine in Moste. Projekt Onkraj meja je nastal v sodelovanju s člani Centra aktivnosti Fužine (CAF) – središče druženja in aktivnosti za starejše, stanovalci Doma starejših občanov Fužine; s Cono Fužine , ki deluje v okviru Društva za razvoj skupnostnih programov za mlade. Poleg Naravoslovnotehniške fakultete, bodo svetlobne instalacije v okviru krovnega naslova Meje tudi študentje Fakultete za Arhitekturo in Elektrotehniko z naslovom Portal ter Andrej Štular z naslovom Soseska F.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.