SVETLOBNA GVERILA: NESKONČNE SMETI

Študenti KOTO NTF so pri predmetih Tekstilna umetnost in Oblikovanje interiera oblikovali svetlobne objekte, ki si jih lahko ogledate na Mednarodnem festivalu Svetlobna gverila.

 

Predstavljeni projekt: NESKONČNE SMETI

Neskončne smeti so ogromen kup odpadnega materiala. Osvetljen še bolj izstopa in na ulici opozarja na svojo prisotnost. Predstaviti želimo nekaj vsakdanjega in se tako dotakniti problema, ki se ga vsi zavedamo in je vezan na onesnaževanje okolja in vlogo tekstilne industrije pri tem. Zunanjost iz ribiških mrež opozarja na problem plastike v svetu in tekstilni industriji, ki se plete skozi naša življenja. Niti, ki se tkejo, s pomočjo neskončnih zrcal pričarajo idilično, domala magično krajino na videz neskončnih problemov, ki jim lahko najdemo neskončno rešitev za naš jutri. Kup odpadnega materiala pridobi v kreativnem procesu novo vrednost, nov potencial in tudi novo vsebino. Predstavlja nekakšno upanje, dva nerealna svetova, za katera lahko trdimo, da poosebljata dvojico alternativ naše prihodnosti. V katero od neskončnosti bi stopili vi?

Koprodukcija: Naravoslovnotehniška fakulteta Ljubljana, UL

Avtorji: Maria Hernández Garcia, Marika Gönc, Gašpar Marinič, Zoja Muhič in Maja Zupanc

Mentorici: doc. mag. Katja Burger Kovičprof. Marija Jenko

KJE: MITNICA / Snežniška 5

KDAJ: vsak dan med 24. majem. in 19. junijem od 21.30 do 23.30

Fotografije: Gašpar Marinič

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.