TEKSTILNE PRIPOVEDI

Vabljeni na ogled razstave z naslovom Tekstilne pripovedi v Domu starejših občanov Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce. Izdelki so nastali na medgeneracijski delavnici pod vodstvom Lucije Jankovec, oblikovalke tekstilij in oblačil.

Stanovalke, ki so sodelovale pri projektu:
Štefanija Škrabec, Ana Kastelic, Marija Mirtič, Ana Emilija Drev, Slavka Mikulaš, Jana Adamović, Gabrijela Kosi, Marija Horozović, Marija Antonija Hribar, Magda Vrtačnik, Danica Petraš, Ljudmila Rakar, Ljudmila Musevski, Ana Naglič in Julija Pavlin

Študentje Oblikovanja tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani:
Sara Grižon, Klara Rešetič, Urška Medved, Mateja Zajc, Pia Požek, Dominika Rozina, Gašper Gajšek in Neža Cigale

Delovna terapevta v Domu starejših občanov Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce: Miha Papež in Teja Dežman

Otvoritev razstave je potekala 28. marca 2018 ob 13. uri v Domu starejših občanov Ljubljana Vič – Rudnik, enota Bokalce.

 
Delavnice z naslovom Tekstilne pripovedi so nastale z namenom uporabe medija – tekstila v terapevtsko izpovedne namene. S tekstilnimi tehnikami so stanovalci pripovedovali zgodbe in upodabljali spomine. Bistveno je bilo aktivno vključevanje stanovalcev DSO-ja in študentov oblikovanja (NTF), ki je ustvarilo intimen prostor pripovedovanja, medgeneracijskega druženja in kreativnosti. Na delavnicah smo veliko časa posvetili poslušanju stanovalcev. Njihovo pripovedovanje je z našo pomočjo ustvarilo izdelke v različnih tekstilnih tehnikah: pletenje, kvačkanje, vezenje, tkanje, slikanje in mokro in suho polstenje. Izdelki, ki so nastali so predvsem njihove najljubše cvetlice, predmeti ali pa spomini na otroštvo, kot je naprimer podoba torte, medvedka, klobuka ali pa kozolca.

Več o delavnici:

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.