Teksture, Barve in Vzorci

Muzej Laško, Naravoslovnotehniška fakultetaKatedra za oblikovanje tekstilij in oblačil in Zavod za gradbeništvo Slovenije vabijo v petek, 22. januarja, ob 17. uri, v Muzej Laško, Aškerčev trg 5, Laško, na odprtje oblikovalske razstave TEKSTURE, BARVE IN VZORCI.

 

Na razstavi bodo prikazane ilustracije, ki smo jih ustvarili  na študiju Oblikovanja tekstilij in oblačil, Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, Naravoslovnotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani. Študentke v svojih delih ilustrirajo različne tematike. Nekatere se dotaknejo svojega intimnega sveta, druge se ukvarjajo z modno ilustracijo ali z orisovanjem okolja v katerem živijo, spet druge prikazujejo svoj sanjski svet ali z ilustracijami opisujejo izbrano zgodbo. Vsem pa je skupno kreativno oblikovanje z risbo, barvo, vzorcem in teksturo, ustvarjanje vizualnih harmonij, kontrastov, idealnih kompozicij in navdušujočih detajlov na področju modnega in tekstilnega oblikovanja.

 

Sodelujoče študentke: Eva Bizjak, Anita Bizjak, Katja Brenčič, Živa Červek, Monika Colja, Katarina Farič, Sara Feri, Karmen Hočevar, Mia Aleksandra Lukač, Anika Opara, Nuša Perkič, Katarina Rus, Ana Štucin, Nika Triglav, Ana Vičič, Tina Homan, Darja Batič.

Mentorice: Tanja Nuša Kočevar, Marjeta Godler, Marjeta Čuk.

 

Razstava je izvedena v okviru mednarodnega projekta MACC “Modern Art Conservation Centre”, ki ga za Slovenijo koordinira Zavod za gradbeništvo Slovenije v sodelovanju z razstaviščem Mitnica v Ljubljani.

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.