VIZUALNE PRIPOVEDI

Oloop
VIZUALNE PRIPOVEDI
3. – 17.10.2019
Kreativni center Poligon

Otvoritev
3.10.2019 ob 18.00 uri

Razstava tekstilno-likovnih del predstavlja večplasten dialog, ki se je ob vodenem kreativnem procesu, dogajal med priseljenkami iz Maribora in skupino študentov Katedre za oblikovanje oblačil in tekstilij iz Ljubljane. Čeprav se obe skupini ustvarjalnih posameznic nista nikoli fizično srečali, se je med njima vzpostavilo več stičnih točk. Ročno tkane tekstilije izpod rok študentov so navdahnile vezenje avtoportretov žensk, ki so se v Maribor priselile začasno ali za stalno, z vseh koncev sveta. Dvema uporabljenima tekstilnima tehnikama – vezenje in ročno tkanje – pa je skupna tudi uporaba barv in materialov. Pričujoča tekstilna dela so nastala v kreativnih, izobraževalnih in samoraziskovalnih procesih.

Projekt predstavlja sodelovanje med Zavodom Oloop, Društvom Terra Vera in Katedro za oblikovanje oblačil in tekstilij (NTF, UL).

Sodelujoči: študentje prvega letnika Katedre za oblikovanje oblačil in tekstilij (2018/19) ter priseljenke iz Maribora: Catalina, Enuice, Svetlana, Canan, Oya, Pauline, Maria
Menotrice: Tjaša Bavcon, Jasmina Ferček, Katja Burger Kovič, Arijana Gadžijev
Tehnična sodelavka: Marjeta Čuk
Koproducent: Poligon kreativni center

Projekt so podprli: OLOOP, JSKD, UL100, Terra vera, Poligon kreativni center

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.