DARS | videi

Študenti Naravoslovno tehnične fakultete so sodelovali v projektu Varno reševanje ponesrečenih ob dogodkih na cestah v upravljanju DARS.

Z izgradnjo avtocestnega omrežja se je prometna varnost v Sloveniji občutno izboljšala, vendar kljub temu prihaja do prometnih nezgod. K pojavu prometnih nesreč zagotovo pripomorejo kontinuirano povečevanje prometa, presežene hitrosti, utrujenost in nepazljivost voznikov. V primeru prometne nezgode na zelo prometni cesti moramo najprej razmišljati o lastni varnosti pri reševanju ponesrečenih. Uporabniki avtocestnega omrežja so pogosto v dilemi, kako varno pristopiti k udeležencem nesreč in kako jim nuditi prvo pomoč v različnih situacijah.

V sklopu projekta Varno reševanje ponesrečenih ob dogodkih na cestah v upravljanju DARS so bili izdelani štirje video filmi z namenom ozaveščanje in izobraževanja javnosti. Filme so pripravili študenti Zdravstvene in Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani pod vodstvom pedagoških mentorjev in delovnega mentorja iz družbe DARS d.d. Projekt sofinancirata Republika Slovenija (Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije) ter Evropska unija.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.