Helena Gabrijelčič Tomc

Sem redna profesorica na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje (Naravoslovnotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani). Moja raziskovalno delo vključuje: 1. razvoj konstrukcijskih modelov ter modelov za napovedovanje optično-barvnih učinkov, ki temeljijo na fizičnih produktih in računalniško generiranih simulacijah; 2. generiranje in procesiranje podatkov ter reprodukcja informacij v medijih in tridimenzionalni računalniški grafiki in vizualizacijah. V okviru študentskih projektov raziskujem tudi novosti vpeljevanja učnih pristopov na področju razvoja in načrtovanja spletnih tehnologij ter razvoju, testiranju in implementaciji 2D in 3D računalniške grafike v kreativne študijske procese.

Vodim predavanja in projektno delo pri predmetih na:

  • 1. stopnji dodiplomskega univerzitetnega in visokošolskega študija (smeri: Grafične in interaktivne komunikacije ter Grafična in medijska tehnika): Programja interaktivnih medijev, Grafična priprava 2 ter Osnove 3D modeliranja,
  • 2. stopnji podiplomskega magistrskega študija (smer: Grafične in interaktivne komunikacije): Napredna računalniška 3D grafika in vizualizacije.

V zimskem semestru se izvajajo predmeti Programja interaktivnih medijev in Napredna računalnika 3D grafika in vizualizacije. V poletnem semestru se izvajajo predmeti Grafična priprava 2 in Osnove 3D modeliranja.

 

I am a professor at Department of Textiles, Graphic Arts and Design (Faculty of Natural Sciences and Engineering, University of Ljubljana). My research work involves: 1. a development of constructional and color-mixing models based on physical products and computer generated simulations; 2. generating, processing and reproduction of data in media (shape, pattern, color) and threedimensional computer graphic and visualizations. In collaboration with the students, I am researching also the novelties of learning approaches for web site planning, development and testing and implementation of 2D and 3D computer graphic in creative processes of studying.

 

 

6
Jul

Študentke in študenti GMT in GIK o minljivosti, življenju in smrti

Ko se kreativnost študentov Grafične in medijske tehnike in Grafičnih in interaktivnih komunikacij prelije v družbeno korist, v sočutje do ranljivih skupin in vseh nas, v ozaveščanje, v razmislek o življenju, smrti in minevanju lahko govorimo o študiju s srcem in s srčnostjo. Hvala vsem študentkam in študentom izbirnega predmeta Grafična priprava 2, hvala vama Andrej (Učakar) in Ver... preberite več
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.