Helena Gabrijelčič Tomc

Sem redna profesorica na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje (Naravoslovnotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani). Moja raziskovalno delo vključuje: 1. razvoj konstrukcijskih modelov ter modelov za napovedovanje optično-barvnih učinkov, ki temeljijo na fizičnih produktih in računalniško generiranih simulacijah; 2. generiranje in procesiranje podatkov ter reprodukcja informacij v medijih in tridimenzionalni računalniški grafiki in vizualizacijah. V okviru študentskih projektov raziskujem tudi novosti vpeljevanja učnih pristopov na področju razvoja in načrtovanja spletnih tehnologij ter razvoju, testiranju in implementaciji 2D in 3D računalniške grafike v kreativne študijske procese.

Vodim predavanja in projektno delo pri predmetih na:

  • 1. stopnji dodiplomskega univerzitetnega in visokošolskega študija (smeri: Grafične in interaktivne komunikacije ter Grafična in medijska tehnika): Programja interaktivnih medijev, Grafična priprava 2 ter Osnove 3D modeliranja,
  • 2. stopnji podiplomskega magistrskega študija (smer: Grafične in interaktivne komunikacije): Napredna računalniška 3D grafika in vizualizacije.

V zimskem semestru se izvajajo predmeti Programja interaktivnih medijev in Napredna računalnika 3D grafika in vizualizacije. V poletnem semestru se izvajajo predmeti Grafična priprava 2 in Osnove 3D modeliranja.

 

I am a professor at Department of Textiles, Graphic Arts and Design (Faculty of Natural Sciences and Engineering, University of Ljubljana). My research work involves: 1. a development of constructional and color-mixing models based on physical products and computer generated simulations; 2. generating, processing and reproduction of data in media (shape, pattern, color) and threedimensional computer graphic and visualizations. In collaboration with the students, I am researching also the novelties of learning approaches for web site planning, development and testing and implementation of 2D and 3D computer graphic in creative processes of studying.

 

 

6
Jul

Študentke in študenti GMT in GIK o minljivosti, življenju in smrti

Ko se kreativnost študentov Grafične in medijske tehnike in Grafičnih in interaktivnih komunikacij prelije v družbeno korist, v sočutje do ranljivih skupin in vseh nas, v ozaveščanje, v razmislek o življenju, smrti in minevanju lahko govorimo o študiju s srcem in s srčnostjo. Hvala vsem študentkam in študentom izbirnega predmeta Grafična priprava 2, hvala vama Andrej (Učakar) in Ver... preberite več
23
Okt

Govorilne ure v študijskem letu 2020/21 in konzultacije po dogovoru

V študijskem letu 2020/21 sem zaradi večinskega študija na daljavo dostopna v času govorilnih ur na platformi MS Teams. Za udeležbo na govorilnih urah me prosim predhodno kontaktirajte na mail, da vam pošljem vabilo za sestanek. Po dogovoru vas vabim tudi na konzultacije, mentoriranje, srečanja na daljavo izven termina govorilnih ur, na katere se tudi predhodno najavite preko maila, da se ... preberite več
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.