14. Informativa

Vabimo vas na 14. Informativo, ki bo 20. in 21. januarja 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Zakaj študirati geologijo?

Geologija je temeljna naravoslovna veda, ki proučuje zgradbo Zemlje, njen nastanek in razvoj, vključno z razvojem življenja in procesi, ki so jo oblikovali. Je zelo široka veda, ki združuje mnogo zanimivih področij, npr. vulkanologi preučujejo bruhajoče vulkane, seizmologi se tresejo skupaj s potresi, paleontologi iščejo izumrle rastline in živali, mineralogi in petrologi proučujejo najrazičnejše minerale in kamnine, inženirski geologi nas rešujejo pred plazovi in podori, hidrogeologi se ukvarjajo z iskanjem in varovanjem čedalje pomembnejše dobrine: vode.

Posebnost študija geologije je poleg kabinetnih in laboratorijskih vaj tudi terensko delo, ki je pravzaprav šola v naravi. Geologija je namreč stroka, ki jo v veliki meri izvajamo na prostem. V času študija prepotujemo celo Slovenijo, si ogledamo njene geološke posebnosti ter obiščemo geološke znamenitosti tudi v tujini.

Vas zanima, kaj vse delamo geologi? Imate še kakšno vprašanje? Pridružite se nam na Informativi!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.