4. svetovni forum o zemeljskih plazovih (WLF4), Ljubljana / 29. 5. – 2. 6. 2017

wlf4

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Geološki zavod Slovenije in Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani so soorganizatorji 4. svetovnega foruma o zemeljskih plazovih (WLF), ki bo potekal od 29. 5. do 2. 6. 2017 v Ljubljani, v kongresnem centru Cankarjevega doma. Pričakujemo udeležbo do 1000 strokovnjakov z vsega sveta.

Svetovni forum o zemeljskih plazovih (WLF) je pomemben dogodek, organiziran vsaka tri leta. Prvi forum je bil leta 2008 v Tokiu, drugi 2011 v Rimu, tretji v Pekingu 2014, četrti pa bo v Ljubljani 2017. Forum bo potekal v okviru Mednarodnega konzorcija za zemeljske plazove (International Consortium on Landslides – ICL), ki je bil po predhodnih aktivnostih različnih strokovnjakov s področja varstva pred plazovi kot mednarodna nevladna in neprofitna raziskovalna organizacija ustanovljen 2002 v Kjotu, v sodelovanju med Unescom in Univerzo v Kjotu.

Tematike WLF4 so usmerjene v raziskave plazov v širšem pomenu in zmanjšanje tveganj zaradi delovanja plazov, na katere se je kot na stalnico v človekovem življenju smiselno privaditi in posledično razvijati kulturo sobivanja z njimi (več na povezavi http://www.wlf4.org/forum-themes/). V sklopu foruma bodo organizirani tudi fotonatečaj, študentska sekcija in tri strokovne ekskurzije.

Dodatne informacije o dogodku, prijavi, lokaciji, ekskurzijah in poteku lahko najdete na uradni spletni strani foruma: http://www.wlf4.org/

 

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.