8. Hidrogeološki kolokvij

Katedra za aplikativno geologijo, Oddelek za geologijo in Slovenski komite mednarodnega združenja hidrogeologov – SKIAH organizirajo

8. Hidrogeološki kolokvij

Kolokvij bo potekal na sedežu Oddelka za geologijo, Privoz 11 na Prulah v kletni predavalnici P-02 dne 3. decembra 2015 s pričetkom ob 15h.

V okviru hidrogeološkega kolokvija bodo letos prvič podeljena priznanja SKIAH in sicer nagrada Dušana Kuščerja za življenjsko delo na področju hidrogeologije in nagrada Franceta Drobneta mlademu raziskovalcu za dosežke na področju hidrogeologije.

Po svečani podelitvi sledi cikel predavanj, ki smo jih naslovili Rim po Rimu. V letošnji jeseni je v Rimu potekal Hidrogeološki kongres na katerem smo bili slovenski hidrogeologi zelo dobro zastopani. Zato smo se odločili, da nekatere prispevke predstavimo tudi slovenski javnosti.

Predstavljena bodo naslednja predavanja:

  • Mikulič, Uhan, Janža in Andjelov: Ocenjevanje obnovljive in razpoložljive količine podzemne vode za načrtovanje upravljanja voda.
  • Kanduč, Samardžija, Grassa, Verbovšek, Vižintin, Supovec, Papež in Lenart: Geokemični procesi v podzemni vodi Velenjskega premogovnega bazena.
  • Čenčur Curk: Ranljivost vodnih virov z vidika podnebnih sprememb v jugovzhodni Evropi.
  • Brenčič: Regionalni tok podzemne vode na krasu.

Predstavljenih bo tudi nekaj posterjev.

Vabljeni!

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.