Predavanje SGD

Slovensko geološko društvo vas vabi na predavanje prof. Micheleja Morsillija z Univerze v Ferrari z naslovom

INTERNAL WAVES: THEIR IMPACT ON SEDIMENTARY SYSTEMS AND BENTHIC COMMUNITIES

Raziskovalno delo prof. Morsillija je usmerjeno v stratigrafsko-sedimentološke značilnosti mezozojskih in kenozojskih karbonatnih zaporedij. Terenske raziskave je opravljal v Italiji (Apulijska karbonatna platforma, Dolomiti, Lessini šelf, Ligurski bazen, Sardinija), v Španiji (Balearski otoki, Pireneji, Iberski bazen), na Karibih (Aruba in Curacao), v Etiopiji (Negele) in v Egiptu (Rdeče morje). Deluje tudi kot svetovalec za karbonatne sisteme pri nekaterih naftnih družbah (Eni, Repsol in Total).
Njegova raziskovalna področja so: sedimentologija s poudarkom na karbonatnih sedimentacijskih sistemih, facialni analizi in stratigrafskem razvoju; vloga notranjih valov v karbonatnih sistemih in pri sedimentnih strukturah; sedimentne oblike, povezane z uhajanjem fluidov v spodnjekrednih bazenskih sedimentih; mešani siliciklastično-karbonatni sedimenti.

Predavanje bo v torek, 22. 3. ob 17. uri na Privozu 11, v predavalnici P-02 Oddelka za geologijo NTF.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.