24. posvetovanje slovenskih geologov

29. novembra smo na Oddelku za geologijo izvedli 24. posvetovanje slovenskih geologov, ki je letos potekalo v sklopu prireditev ob 100. obletnici Univerze v Ljubljani.

Na posvetovanju so slovenski geologi predstavili 64 raziskav, 36 v obliki predavanj in 28 v obliki posterjev. Imeli smo tudi dve plenarni predavanji. Prvo predavanje je imel prof. Brenčič o naši geološki šoli, ki poteka neprekinjeno na univerzi že od samega začetka, torej že sto let. Na drugem predavanju pa sta doc. Vrabčeva in prof. Rožič predstavila bogastvo zbirk našega oddelka, ki so bile ob nedavni združitvi oddelka v stavbi Montanistike prvič postavljene na eni lokaciji. V sklopu posvetovanja je bil izveden tudi letošnji hidrogeološki kolokvij, kjer je gostujoče predavanje izvedel dr. Terzić s Hrvaškega geološkega inštituta v Zagrebu.

Posvetovanju je sledila otvoritev zbirke našega oddelka in prijetno druženje v pozen večer. Letos je bilo le-to oplemeniteno z nastopom glasbenega ansambla Geobanda, ki ga v celoti sestavljajo geologi. Dogodki tega dne so se končali v poznem večeru, oziroma na začetku mlade noči, ko je počasi začelo zmanjkovati plemenite tekoče problematike, najbolj zgovorni pa so menda nadaljevali s pogovori še na drugih lokacijah…

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.