Informativni dnevi 2022

Vas zanima študij geologije? Morda še niste odločeni, kaj bi radi študirali?

Vabimo vas na spletne informativne dneve Naravoslovnotehniške fakultete!

Kdaj:

1. termin: petek, 11. februar 2022 ob 10. uri

2. termin: petek, 11. februar 2022 ob 15. uri

3. termin: sobota, 12. februar 2022 ob 10. uri

 

Kje: neposredno na Zoom povezavi: https://bit.ly/2NdW6Wq

 

Zakaj študirati geologijo?

Geologija je temeljna naravoslovna veda, ki proučuje zgradbo Zemlje, njen nastanek in razvoj, vključno z razvojem življenja in procesi, ki so jo oblikovali. Je zelo široka veda, ki združuje mnogo zanimivih področij, npr. vulkanologi preučujejo bruhajoče vulkane, seizmologi se tresejo skupaj s potresi, paleontologi iščejo izumrle rastline in živali, mineralogi in petrologi proučujejo najrazičnejše minerale in kamnine, inženirski geologi nas rešujejo pred plazovi in podori, hidrogeologi se ukvarjajo z iskanjem in varovanjem čedalje pomembnejše dobrine: vode.

Posebnost študija geologije je poleg kabinetnih in laboratorijskih vaj tudi terensko delo, ki je pravzaprav šola v naravi. Geologija je namreč stroka, ki jo v veliki meri izvajamo na prostem. V času študija prepotujemo celo Slovenijo, si ogledamo njene geološke posebnosti ter obiščemo geološke znamenitosti tudi v tujini.

Vas zanima, kaj vse delamo geologi? Tu si lahko pogledate posnetek in se na hitro spoznate z nekaterimi našimi profesorji Oddelka za geologijo:

 

 

Imate še kakšno vprašanje? Pridružite se nam na informativnih dnevih!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.