Informativni dnevi 2024

Vas zanima študij geologije? Morda še niste odločeni, kaj bi radi študirali?

Vabimo vas na informativne dneve Naravoslovnotehniške fakultete!

Kdaj:

  1. termin: petek, 16. februar 2024 ob 10. uri
  2. termin: petek, 16. februar 2024 ob 15. uri
  3. termin: sobota, 17. februar 2024 ob 10. uri

Informativni dan za dodiplomski študij bo organiziran 16. in 17. 2. 2024. V okviru informativnega dne vam bomo predstavili študijski program GEOLOGIJE ter možnosti za razvoj vaše karierne poti. Vabljeni, da preživite dan z nami, izveste vse o študiju in posebnostih študija ter se srečate z nekaterimi študenti, asistenti in profesorji Oddelka za geologijo.

Obiščite naše spletne strani https://www.ntf.uni-lj.si/og/ in družbena omrežja https://www.facebook.com/ntfgeo in https://www.instagram.com/geologija_ntf/ , na informativnih dnevih pa zastavite vsa vprašanja, ki se vam še porajajo. Če bi potrebovali kak nasvet ali pomoč, nas lahko kontaktirate po e-pošti: spela.turic@ntf.uni-lj.si ali na tel.: +386 1 47 04 632.

Zakaj študirati geologijo?

Geologija je temeljna naravoslovna veda, ki proučuje zgradbo Zemlje, njen nastanek in razvoj, vključno z razvojem življenja in procesi, ki so jo oblikovali. Je zelo široka veda, ki združuje mnogo zanimivih področij, npr. vulkanologi preučujejo bruhajoče vulkane, seizmologi se tresejo skupaj s potresi, paleontologi iščejo izumrle rastline in živali, mineralogi in petrologi proučujejo najrazičnejše minerale in kamnine, inženirski geologi nas rešujejo pred plazovi in podori, hidrogeologi se ukvarjajo z iskanjem in varovanjem čedalje pomembnejše dobrine: vode.

Posebnost študija geologije je poleg kabinetnih in laboratorijskih vaj tudi terensko delo, ki je pravzaprav šola v naravi. Geologija je namreč stroka, ki jo v veliki meri izvajamo na prostem. V času študija prepotujemo celo Slovenijo, si ogledamo njene geološke posebnosti ter obiščemo geološke znamenitosti tudi v tujini.

Vas zanima, kaj vse delamo geologi? Tu si lahko pogledate posnetek in se na hitro spoznate z nekaterimi našimi profesorji Oddelka za geologijo: https://www.youtube.com/watch?v=RpXaqZlfPgw

Imate še kakšno vprašanje? Pridružite se nam na informativnih dnevih!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.