Interaktivni geoznanstveni koncert “Zemlja pleše”

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na dogodku ‘’Zemlja pleše – interaktivni geoznanstveni koncert’’, ki bo potekal 20. 9. ob 20.00 s prenosom preko https://youtu.be/T-nChgdVE9U. Zabavajte se s skupino Geobanda, ki vas bo zatresla kot potres ter prisluhnite preseku časa, kot ga vidijo geoznanstveniki.

Dogodek bo potekal pod okriljem projekta Evropska noč raziskovalcev (»Noč ima svojo moč«), v katerem oddelek za geologijo sodeluje kot pridružen partner. Z nastopom geoznanstvenikov (tudi naših profesorjev), združenih v skupino Geobanda, bomo gledalce popeljali na glasbeno raziskovanje Zemlje. Po koncertu boste še dolge jesenske in zimske večeri opevali plešočo Zemljo.

Koncert bodo dopolnile kratke interaktivne predstavitve raziskovalcev. Ti bodo predstavili presek časa od geolološke zgodovine do današnjega dne in z njim povezanim varovanjem okolja. Na zabaven, razumljiv in vizualno kreativen način bodo orisali, kako vidijo pomen znanosti za družbo, se dotaknili aktivne tektonike v Slovenije in podnebnih sprememb, rabe surovin v sodobni družbi, geološko pogojenih nevarnosti in onesnaževanja podzemne pitne vode ter vpliv le te na kakovost kopalnih voda v Sloveniji.

S povezavo glasbe in znanosti želimo v dogodek približati kar najširši publiki in tako prispevati k razumevanju pomena znanosti, še posebej geoznanosti, za boljši jutri.

Vabljeni!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.