Izobraževanje KATIS

V mesecu aprilu smo v okviru programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja, ki so objavljeni v katalogu KATIS, izvedli dve izobraževanji, kjer smo učiteljem predstavili nove pristope k poučevanju vsebin o mineralih, kamninah in fosilih ter jih praktično usposobili za prepoznavanje in poučevanje osnovnih geoloških vsebin, ki so del obstoječega učnega procesa. Programi so bili zasnovani v okviru Sekcije za promocijo geološke znanosti Slovenskega geološkega društva, pri prijavi in izvedbi pa so sodelovali strokovnjaki z Oddelka za geologijo NTF, Geološkega zavoda Slovenije in Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Izobraževanji sta obsegali poučevanje in učenje v učilnici, v naravi (terenska dneva na Drenovem griču in Dovžanovi soteski) in samostojno pripravo učne ure ali učnega pripomočka. Vsebine so bile predstavljene z vključevanjem interaktivnih metod poučevanja, aktivnih metod skupinskega dela in uporabe IKT tehnologij.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.