Noč raziskovalcev: Geološke delavnice

Na Geološkem zavodu Slovenije bodo na Noč raziskovalcev 2021 v petek, 24. 9. 2021, v okviru projekta ”Noč ima svojo moč” pripravili dan odprtih vrat. Ta dan bodo obeležili z geološkimi delavnicami za učence, možnostjo ogleda prostorov in laboratorijev za študente ter različnimi predavanji za širšo javnost.

Pri organizaciji geoloških delavnic sodelujejo z Oddelkom za geologijo (NTF-UL) in Slovenskim geološkim društvom, ki letos v projektu sodelujeta kot pridružena partnerja. Za učence bodo pripravili interaktivna predavanja, kratke delavnice in aktivnosti, ki bodo skupaj predstavljale geološko vedo. Sodelujoči učenci bodo spoznali različne vidike geologije, ki vsakodnevno oblikujejo naše življenje – od mineralov in kamnin, kot surovin za izdelavo izdelkov, do podzemne pitne vode. Uporabljena učna pot jih bo pripeljala do stopnje, kjer bodo lahko pridobljeno znanje uporabili v praksi, saj je vsebina vseh delavnic neposredno prenosljiva v vsakodnevno življenje.

Delavnice bodo potekale online z interaktivnimi predstavitvami iz prostorov Geološkega zavoda Slovenije in Naravoslovnotehniške fakultete. Na delavnicah bo sodelovalo 250 učencev iz več Ljubljanskih šol.

Več o dogodkih: https://www.nocmoc.eu/#dogajanje 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.