Otvoritev zbirk Oddelka za geologijo

Neposredno po Posvetovanju slovenskih geologov 29.11.2019 smo slovesno otvorili zbirke Oddelka za geologijo, ki so prvič združene na eni lokaciji.

 

Zbirke se nahajajo v stavbi Montanistike in so postavljene v treh nivojih, med katerimi je možno neposredno prehajanje. V petrološki, mineraloški, rudni, paleontološki, osteološki in stratigrafski zbirki hranimo skoraj 30.000 raznolikih kosov. Tako je naša zbirka zagotovo ena najbogatejših tovrstnih zbirk v Sloveniji in predstavlja našo izredno pomembno naravno dediščino, hkrati pa služi kot dopolnitev učnemu procesu na oddelku. Zbirko sta otvorila doc. Vrabčeva, skrbnica petrološke in mineraloške zbirke in ena od ključnih oseb pri njeni postavitvi, ter prof. Markoli, dekan Naravoslovnotehniške fakultete. Otvoritev so nam s svojo prisotnostjo obogatili naši upokojeni profesorji in donatorji, ki so svoje prvovrstne najdbe v preteklosti darovali naši zbirki.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.