Nataša Hrupić

Univerzitetna diplomirana inženirka oblikovanja tekstilij in oblačil

N A Z I V :

Asistentka za področje oblikovanja tekstilij in oblačil na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF, Univerza v Ljubljani

Ž I V L J E N J E P I S :

Nataša Hrupić je z maturo zaključila srednješolsko izobraževanje na Gimnaziji Poljane v Ljubljani. Leta 2007 je diplomirala na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil. Istega leta je prejela Univerzitetno Prešernovo nagrado s področja umetnosti za inovativni pristop v raziskovalnem delu z naslovom Mestne oblike. Od leta 2007 do 2012 je bila mentorica in učiteljica strokovno teoretičnih predmetov in praktičnega pouka modula Modno oblikovanje na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, Ljubljana. Hkrati je kot strokovna sodelavka s področja modnega oblikovanja sodelovala pri prenovi programov srednjega strokovnega izobraževanja Tehnik oblikovanja, modula Modno oblikovanje. Med leti 2009 in 2011 je bila samozaposlena v Kulturi na področju Oblikovanja ter kot gostujoči oblikovalec delovala pri slovenski blagovni znamki Rašica, kjer je dvakrat letno oblikovala redne kolekcije pletenin in konfekcijo ženske mode. Leta 2011 je prejela nagrado Mladi kreativni podjetnik in izobraževanje British Council-a kot prva slovenska predstavnica s področja modnega oblikovanja. Leta 2018 je svojo kolekcijo predstavljala na Beograjskem tednu mode, kjer je prejela drugo nagrado natečaja Fashion Scout South East Europe. Nataša vodi lastno istoimensko blagovno znamko in svoje delo samostojno ali v sodelovanju z oblikovalci in umetniki različnih področij uspešno predstavlja tako doma kot v tujini (Ljubljanski teden mode, razstava Kreatorji, Mercedez-Benz Fashion Week …). Kot žirantka je sodelovala na natečajih za mlade perspektivne modne oblikovalce ter svoje delo predstavljala na slovenskih in mednarodnih strokovnih srečanjih in okroglih mizah.  Od leta 2020 vodi prodajno galerijo z imenom GT31Lj v središču Ljubljane, kjer predstavlja slovensko in regionalno modno oblikovanje. Od leta 2011 je zaposlena na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil OTGO Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

50 % A S I S T. ,   50 % T E H N.   A S I S T.   P R I   P R E D M E T I H:

1. stopnja univerzitetnega študija Oblikovanje tekstilij in oblačil (dodiplomski): Oblikovanje oblačil 1, 2, 3, Razvoj krojev oblačil 1,2, Modni stilizem 1, Modni dodatki 1.

2. stopnja magistrskega študija Oblikovanje tekstilij in oblačil (podiplomski): Oblikovanje oblačil 4, 5.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.