DOBRODELNA DRAŽBA

Dobrodelna dražba malih črnih oblek študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF Univerze v Ljubljani in slovenskih modnih oblikovalcev

18. marec do 25. marec 2021

Na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil smo se odločili, da svojo družbeno in socialno solidarnost izrazimo z dobrodelno akcijo ob zaključku razstave Mala črna obleka v Mali galeriji Banke Slovenije.

Od četrtka, 18. 3. 2021 od 12.00, do četrtka, 25. 3. 2021 do 20.00 bomo na FB strani Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil organizirali dražbo malih črnih oblek študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, NTF Univerze v Ljubljani in slovenskih modnih oblikovalcev. Obleke si lahko ogledate na FB strani in na razstavi v Mali galeriji Banke Slovenije.

Denar bodo dražitelji nakazali direktno na račun Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, ki po uspešni akciji zbiranja prostovoljnih prispevkov za nakup naprave za CAR-T sedaj zbira prostovoljne prispevke za nakup dodatnega inštrumenta za napravo CAR-T za celično zdravljenje bolnikov s krvnimi raki. Če bo do zaključka dobrodelne akcije združenje že zbralo vsa potrebna dodatna denarna sredstva za nakup dodatnega inštrumenta, bodo dobrodelni prispevki namenjeni rednim brezplačnim podpornim programom, v katere so vključeni bolniki v procesu zdravljenja.
Začetna izklicna cena za vsako oblačilo je 70,00 evrov. Udeleženec draži obleko tako, da v komentar pod sliko navede znesek, ki ga ponuja. Minimalni dvig cene je 10,00 evrov. Udeleženec, ki nima FB profila ali želi biti anonimen, lahko draži tudi tako, da pošlje e-mail na naslov kotofolio@a.ntf.uni-lj.si , zapiše ime oblikovalca in znesek, ki ga ponuja.
Pravila dobrodelne dražbe oblek najdete na strani KOTOFOLIO projekt mala črna obleka. Dražitelj, ki bo vpisan z najvišjo ponudbo, bo prejemnik obleke, ki jo je dražil.
Zaključni dogodek dražbe bo v četrtek, 25. marca 2021, ob 19. uri na Zoom povezavi , kjer se nam bodo v pogovoru pridružili tudi gostje.
Projekt MALA ČRNA OBLEKA je bil izveden kot eksperimentalni del projekta Fenomen Chanel Filozofske in Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani kot del Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti!, v katerem so poleg študentov sodelovali tudi slovenski modni oblikovalci.
Cilj projekta je bil oblikovati kolekcijo malih črnih oblek kot kreativni odgovor na trenutno realnost v sodobni modi: sodobna mala črna oblačila naj bi bila prav tako inovativna, radikalna in aktualna, kot je bila mala črna obleka pred sto leti, ko se je prvič pojavila v zgodovini mode. Vsako oblačilo je individualna zgodba, v okviru katere so študentje razvijali prepoznavnost in originalnost osebnega umetniškega izraza. Pri tem so izpostavili popolno demokratizacijo sodobne oblačilne kulture.
Sodelujoči študenti in modni oblikovalci
Alenka More, Almira Sadar, Ana Jelinič, Ana Povše, Anja Matičič, Arijana Gadžijev, Cilka Sadar, Damir Raković Ponorelii, Dušica Županjac – Prik, Ela Lesar, Elena Fajt, Ester Vaceva, Eva Jež, Eva Primec, Eva Zupančič, Filip Vujović, Gašpar Marinič, Ines Čeperlin, Jaka Podgoršek, Jurij Fidel, Katarina Tomšič, Katja Bradač, Katja Pavlovič, Klara Kališnik, Lara Krnc, Maja Gazvoda, Maja Zupanc, Maša Brna, Natalija Krašovec, Nataša Hrupič, Nataša Peršuh, Neža Simčič, Nika Krošel, Pablo Turnes Jezeršek, Petja Zorec, Pia Wallner, Sanija Reja, Sara Šmid, Sara Valenci, SofiaNogard, Staša Rituper, Špela Hudobivnik, Tilen Gorenjak, Tina Dovjak, Tina Verbič, Zala Jenček, Zarja Černe, Zoja Muhič, Žiga Brezovnik

Akcijo podpira Univerza v Ljubljani.
Vse dodatne informacije o dražbi dobite na naslovu kotofolio@a.ntf.uni-lj.si
Več na www.kotofolio.si/project/drazba-mala-crna-obleka/

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.