LJFW NTF 1/4

𝟓. oktobra 𝟐𝟎𝟐𝟎 so bile v 𝐏𝐨𝐝𝐡𝐨𝐝u 𝐀𝐣𝐝𝐨𝐯𝐬̌𝐜̌𝐢𝐧a v okviru LJFW 1/4 predstavljene kolekcije študentov  NTF – Oddeleka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje

UROŠA TOPIĆA, KLAVDIJE FRELIH in ANŽETA MRAKA

 

Uroš Topić je pri svoji kolekciji ‘Philippe I. Orleanski gre na jogo’ črpal navdih iz življenja brata Sončnega kralja – Philippa I. Orleanskega, razvpitega transvestita, homoseksulaca in sijajnega vojskovodje. S svojim delom Uroš želi predstaviti udobne in prestižne kose, kjer so sicer praktična oblačila bogato nadgrajena z različnimi strojnimi in ročnimi tekstilnimi tehnikami.

 
Klavdija Frelih je za svojo magistrsko nalogo izdelala kolekcijo nakita ‘Preden izginejo’, ki je nastal z inspiracijo v ogroženih rastlinskih in živalskih vrstah v Sloveniji, uporabljeni pa so bili le materiali in tehnologije, ki nimajo negativnega vpliva na okolje. S svojim nakitom želi širši publiki prikazati, kako pomembno je ohranjanje biotske raznolikosti na slovenskih tleh.

 
Anže Mrak je ustvaril trajnostno kolekcijo E2DDF3, ki temelji na več izhodiščih: cirkusu, problematiki mikroplastike v morju in tehniki krojenja brez odpadka. Značilni cirkuški liki in njihova podoba predstavljajo inspiracijo za vzdušje kolekcije in ustvarjenim silhuetam, mikroplastika pa je zajeta v potiskih in barvni lestvici.

Foto: Sara Rman

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.