Ekskurzija v Milano

11. in 12. 2. 2016 je potekala študijska ekskurzija v Milano pod vodstvom prof. Almire Sadar.

Ogledali smo si sejmišče Milanocityfiera, kjer smo obiskali sejem tekstilij MIlanounica.

Študentje so si v četrtek ogledali področje modnih tendenc, kjer so razstavljeni najboljši tekstili in vzdušja po tendencah za sezono pomlad/poletje 2017.

Obiskali smo še trgovine Corso Como 10, eno najboljših konceptualnih trgovin z modo (najboljše blagovne znamke), ki ima tudi hotel, lokal in knjigarno.

Petek smo izkoristili za ogled nove galerije sodobne umetnosti Fondazione Prada ter art-trgovine Spazio Rossana Orlandi številnimi dizajnerskimi kosi pohištva in interierja.

Popoldan smo izkoristili za ogled novih kolekcij pomlad/poletje 2016 v  glavni modni četrti, ki se imenuje Quadrilatero d’oro della moda in zavzema predvsem štiri ulice – Via MOnte Napoleone, Via della Spiga, Via Alessandro Manzoni in Corso Venezia.
Sprehodili smo se tudi skozi galerije Vittorio Emanuele in znano milansko blagovnico La Rinascente, ki je urejena kot vrsta butikov.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.