GEOMETRIKA PO GEOMETRIKI

torek, 22. december 2015, ob 17.00
Galerija Mitnica, Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, NTF

Instalacija izhaja iz projekta Park Geometrika, ki je bil predstavljen v okviru mednarodnega festivala Svetlobna gverila maja 2015. V družbi finskega velemojstra osvetljevanja Karija Kole so dijaki in študenti ter njihovimi profesorji Naravoslovnotehniške fakultete, Fakultete za arhitekturo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana po večmesečni delavnici izpeljali ambiciozno osvetlitev ljubljanskega parka Zvezda. Decembra, pol leta kasneje pa so študentke, Valerija Intihar, Katarina Kmet, Lara Žagar in pH15 (Ana Jazbec, Katja Grčman, Maruša Kranjc in Nika Batista) ter njihovi profesorici, izr. prof. Elena Fajt in red.prof. Marija Jenko modro-rdeče vzdušje Geometrike prenesle še na zelenico in v paviljon na prostem – Mitnico pred Oddelkom za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje ob Snežniški ulici.

Z gibko tekstilno komponento so dopolnile statičnost geometrijskih teles. Velike votle kubuse, razpostavljene okrog Mitnice, so s povečanim tekstilnim trakom povezale v celoto – abstraktno prostorsko umestitev. Izvirna osvetlitev Boruta Canjka pa je oživila njeno modro-rdečo barvitost.

Hvala Katerini Mirović in Borutu Canjku.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.