NAGRAJENCI KO – LAB

Žirija zaključne modne revije z naslovom KO – LAB študentov oblikovanja tekstilij in oblačil, NTF, Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje je  na dan dogodka 23. maja 2019 v atriju Muzeja za arhitekturo in oblikovanje Slovenija in v okviru praznovanja 100. obletnice ustanovitve Univerze v Ljubljani podelila nagrade študentom za njihove predstavljene kolekcije in dela. Žirijo so sestavljali svetovno priznani umetniki in kreativci z različnih področij mode: Andrej Skok, modni stilist, delujoč v Parizu, ter modni urednik neodvisne revije za modo, umetnost, film in glasbo Crash Magazine , Peter Giodani, fotograf ter predstavnik mlade generacije uveljavljenih slovenskih neodvisnih modnih in umetniških fotografov, Rok Marinšek, oblikovalec vizualnih komunikacij in nakita, ki skupaj z oblikovalko Olgo Košica vodita priznano blagovno znamko OfR, Marijo Županov, svetovno uveljavljen fotograf nove generacije neodvisnih modnih fotografov .

Nagrajeni študentje:

  • Nina Žnidaršič: nagrada LJFW in predstavitev kolekcije na naslednjem Ljubljanskem tednu mode
  • Ana Štucin: nagrada Pentlja Concept Store in prodaja izbranih kosov v trgovini Pentlja trgovina s konceptom
  • Garnir 2 ( Gašper Gajšek in Klara Rešetič ): nagrada NTF in priznanje za najboljšo kolekcijo
  • Mark Cvelbar: nagrada Huawei za najboljši modni dodatek za mobilni telefon Huawei P30Pro

Dodatno žirijo pri izboru modnega dodatka za nagrado Huawei Slovenija sta sestavljala tudi Petra Windschnurer, urednica mode in lepote pri reviji Elle Slovenija ter Tibor Golob, modni fotograf.

Fotografije: Arhiv KOTO

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.