Sladkorna čipka – oblikovanje jedilnega tekstila

Sladkorna čipka je tekstilno-kulinarični oblikovalski projekt v nastajanju, ki preizkuša nove oblike posredovanja umetnosti. Preko čipke v skodelici kave vrača elemente tekstilne tradicije v vsakdanje okolje, predvsem zato da bi v spontani interakciji ljudi vzpodbudil k premisleku o bogastvu slovenske tradicionalne kulture kleklanja. Jedilne čipke so nevsiljivo povabilo v sladki gurmanski svet.

Avtorica projekta Sladkorna čipka je Katja Richter, ki v sklopu širše raziskave oblikovanja jedilnih tekstilj uresničuje umetniško vizualizacijo avtorskih sladkornih čipk in skrbi za celostno podobo projekta. Katja Richter je diplomirala na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani iz smeri oblikovanja tekstilij in oblačil, sedaj pa študij nadaljuje še na magisteriju. Z omenjenim projektom je s pomočjo mentorice prof. Marjete Godler združila svoje zanimanje za tekstilsvo, kulinariko in likovno umetnost.

Sladkorne čipke so bile javno predstavljene na 34. festivalu idrijske čipke, kjer so bile ob naročilu kave na voljo obiskovalcem festivala.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.