GWG video tutoriali 21/22

Študentje 1. letnika smeri Grafična in medijska tehnika so v okviru predmeta Grafična priprava, pod mentorstvom prof. dr. Raše Urbas in asist. Andreja Učakarja, sodelovali v mednarodnem projektu »GWG video tutoriali«, ki vsako leto poteka pod pokroviteljstvom mednarodnega grafičnega združenja Ghent Workgroup (GWG).

Na osnovi različnih tematik, ki pokrivajo področje grafične priprave in oblikovanja, so ustvarili zanimive, privlačne in jasne ter predvsem vsebinsko poučne video tutoriale. Pri njihovem ustvarjanju so študentje bili zelo kreativni in inovativni.

Pri zasnovi video tutorialov so morali študentje izbrano vsebino slikovno in vizualno smisleno upodobiti, pri čemer so morali upoštevati tudi določila obstoječe celostne grafične podobe združenja GWG. Slednja namreč natančno opredeljuje izbiro in rabo barv, pisav in drugih elementov podobe. Nastali video tutoriali so bili upodobljeni v angleškem jeziku.

Izdelani video tutoriali so nastali v sklopu sorodnega projekta, ki so ga istočasno izvajali študentje 1. letnika Grafičnih in interaktivnih kominikacij, katerih cilj pa je bil enake vsebine predstaviti v obliki »GWG infografik«.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.