Moj prvi zvezek (v teku)

Projekt Moj prvi zvezek se izvaja v sodelovanju med Katedro za informacijsko in grafično tehnologijo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Oddelkom za predšolsko vzgojo in izobraževanje Mestne občine Ljubljana. V okviru projekta je bila ustanovljena delovna skupina, v kateri sta poleg avtoric, Urške Stankovič Elesini, Raše Urbas in Nataše Pavle Qualizza, sodelovali tudi učiteljici Tanja Hrkač in Andreja Absec iz OŠ FRS Ljubljana.

V sklopu delovne skupine smo na delovnih sestankih, kjer se je prepletalo znanje z različnih strokovnih področij, zvezek dopolnili ter dodatno razvili in nadgradili naloge predhodnega, pilotnega zvezka. Naloge smo sprotno testirali v prvem razredu OŠ FRS Ljubljana ter na podlagi ugotovitev nadgrajevali. Zvezek smo v šolskem letu 2018/19 testirali med prvošolkami in prvošolci petih ljubljanskih osnovnih šol. Na podlagi uporabniške izkušnje treh ciljnih skupin (učiteljic, učenk in učencev ter staršev) smo v zvezek vnesli manjše modifikacije ter zvezek ponovno testirali v šolskem letu 2019/20 v trinajstih ljubljanskih osnovnih šolah, kljub temu, da je testiranje zmotila nepričakovana situacija z COVID-19. Večpredmetni zvezek je bil v vseh treh ciljnih skupinah dobro sprejet, zato se njegova uporaba nadaljuje tudi v šolskem letu 2020/21. S tem pa nas seveda čakajo tudi novi izzivi, s katerimi bomo naše ciljne uporabnike lahko še naprej presenečali in razveseljevali.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.