Infografike tipografskega zemljevida 22/23

V sklopu predmeta Grafična priprava so študentje 1. letnika izrednega študija Grafične in medijske tehnike v študijskem letu 2022/23 pod mentorstvom prof. dr. Raše Urbas sodelovali pri projektu, ki ga je podprla Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, v sklopu bilateralne pogodbe o znanstvenoraziskovalnem sodelovanju med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike (bilateralni projekta BI-US/22-24-157).

V sklopu projekta so študentje izdelali »Infografike tipografskega zemljevida«. Posamezne skupine študentov so prejele predlogo – tipografsko upodobitev imena ene od držav Združenih držav Amerike in njihova naloga je bila slednjo uporabiti kot osrednjo informacijo infografike. K upodobitvi imena so morali vizualno privlačno, zanimivo in vsebinsko navezujoče se na ime države dopolniti vsebino, ki bi skupaj z imenom reprezentativno predstavljala izbrane značilnosti države.

Izdelane infografike pričajo o kreativnosti izdelanih infografik, potencialu oblikovanja in grafične priprave v prvih korakih študija. Študentje so pri svojem delu spoznali ključne lastnosti posameznih držav, njihovih kulturnih, gospodarskih in naravoslovnih značilnosti. V sklopu oblikovanja in izdelave infografike pa so se spoznali s ključnimi elementi pomena celostne grafične podobe, upodobitve besedila in slikovnega gradiva in pomena smotrne izbire in povezljivosti izbranih grafičnih elementov.


Avtorji infografik:

 1. Alaska – Mohar Anej in Zupan Eva
 2. Arizona – Rako Maruša in Razgoršek Žiga
 3. Arkansas – Nusdorfer Neli in Savić Vanja
 4. Colorado – Franko Petra in Petrič Emma
 5. Georgia – Cvetko Anna Tiya in Smajić Ayla
 6. Idaho – Gavrilović David in Strelec Luka
 7. Kansas – Sermek Tilen Jon in Vrbinc Nejc
 8. Kentucky – Gomilšek Blaž in Repa Anej
 9. Minesota – Kramar Don Matis in Memić Denis
 10. Montana – Grmek Klara in Piškur špela
 11. Nebraska – Dolenc Jakob in Satler Žiga
 12. Nevada – Ambrožič ema in kotnik Anže
 13. New York – Hotić Ilvana in Koštomaj Lara
 14. South Carolina – Ćorović Jan in Majcen Nejc
 15. Washington – Bužga jerca in Kamnar Tina
 16. Winsconsin – Jerman David in Petrinec Kristina Veronika

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.