Veččutna interaktivna stenska tipanka, namenjena slepim in slabovidnim otrokom in mladini (PKP) (2017)

Cilj projekta je bil ustvariti privlačno pravljico v več prizorih, ki bo otrokom z okvaro vida svet predstavila na multimodalen način, s pomočjo tipa, zvoka in vida na stopnišču Zavoda za slepo in slabovidno mladino (danes Center IRIS).

Stensko tipanko so (so)ustvarjali: izr. prof. dr. Urška Stankovič Elesini in doc. dr. Raša Urbas (KIGT, NTF UL), pisateljica in tiflopedagoginja doc. dr. Aksinja Kermauner, komponist in glasbeni producent doc. dr. Mitja Reichenberg, izr. prof. Elena Fajt in Alenka More (KOTO, NTF UL), doc. dr. Jerneja Hercog (PF UM), pesnica Magda Dolen, fotografinja mag. Lucija Magajna in študentke Katja Grčman in Lucija Jankovec (KOTO, NTF UL), Neža Pavrič, Daša Hrvacki, Nataša Qualizza (KIGT, NTF UL), Marička in Lucija Stakne (PF UM), Alen Oblak ter sodelavci Zavoda za slepo in slabovidno mladino Katjuša Koprivnikar, Sabina Šilc, Marija Repe Kocman, Nina Schmidt in Tanja Rudolf. Glasove sta junakoma in ostalim likom v pravljici posodila Marko Rozman in Meta Jesenko, pesmico Čudežno potovanje deklice Ade in kužka Benija pa so zapele Brina Stankovič Elesini, Zoja Stankovič Elesini, Inja Urbas in Eva Bevek.

Povezave:

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.