Študenti s posebnim statusom

Študenti s posebnim statusom (status študenta vrhunskega športnika, status študenta priznanega umetnika, status študenta, ki se udeležuje (področnih) mednarodnih tekmovanj, status študenta starša, status študenta s posebnimi potrebami) si lahko na strani Univerze v Ljubljani preberete Pravilnik o študentih s posebnimi statusom.
Na naših straneh najdete tudi Obrazec za uveljavljanje statusa študenta s posebnim statusom.
Vlogo za pridobitev statusa študenta s posebnim statusom je potrebno oddati v začetku študijskega leta v referat.

Pooblaščena oseba za delo s študenti s posebnim statusom je Tina Premelč, karierna svetovalka (tina.premelc@ntf.uni-lj.si, 01/2003-297, Kabinet 208, Snežniška ulica 5).

Študentom s posebnim statusom med drugim svetuje o pridobitvi statusa, o posebnih prilagoditvah okolja in študijskega procesa ter o pravicah in dolžnostih študentov.

Ko nujno potrebujete pomoč v duševni stiski, pa je nekaj informacij na voljo tudi povezavi.

Prav tako je na fakulteti imenovan tutor učitelj za študente s posebnimi potrebami:
doc. dr. Mateja Kert (mateja.kert@ntf.uni-lj.si)

Vrhunski športniki vlagajo večino časa in energije v športni trening in tekmovanja, zato so pogosto odsotni od pedagoškega procesa na vseh stopnjah izobraževanja, kar vpliva na uspešnost pri pridobivanju izobrazbe. Prepogosto se zgodi, da se vrhunski športniki ob zaključku športne kariere soočijo s težavami pri izgradnji izven-športne kariere, saj mnogi nimajo ustrezne izobrazbe in potrebnih izkušenj. Zato je pomembno, da si izobrazbo pridobijo v času, ko se tekmovalno ukvarjajo s športom. Izobraževalne institucije športnikom omogočamo prilagoditve, ki lahko olajšajo izobraževanje in pomagajo, da bodo kljub intenzivni vključenosti v vrhunski šport dosegli želeno poklicno izobrazbo.

Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani spodbuja športnike k pridobitvi posebnega statusa vrhunskega športnika, ki si ga lahko pridobijo na podlagi zgoraj omenjenega pravilnika. Status jim omogoča prilagoditve študija za lažje usklajevanje časa študija in športnih obveznosti. Da naša fakulteta nudi športnikom prijazno izobraževanje, potrjuje tudi dodeljen certifikat Športnikov prijazno izobraževanje, ki smo ga prejeli s strani Olimpijskega komiteja Slovenije, kar športnikom omogoča razvoj dvojne kariere.

Informacije o certifikatu so objavljene na spletni strani OKS-ZŠZ>>.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.