Zgodbe Montanistike v svetu navidezne resničnosti

Pozdravljeni! Povezave na načrtu zgradbe vas popeljejo v tridimenzionalni prostor, kjer so vam na interaktiven način prikazane kamnine, ki gradijo podobo Montanistike.

Stavba Montanistika je bila po načrtih ar­hitekta Franceta Tomažiča zasnovana leta 1937. Kladivi nad vhodom nakazujeta pomen besede montanistika, ki izhaja iz latinskega poimenovanja za goro (mons). Montanistika je namreč veda o rudah in rudarstvu, razvija pa znanja o pridobiva­nju mineralov iz Zemljine skorje. Danes ima v tej stavbi sedež tudi Oddelek za geo-logijo Naravoslovnotehniške fakultete.

Notranjost stavbe krasijo eni najlepših slovenskih arhitektonskih kamnov, ki se jim pridružuje še nekaj kamnin z območja nekdanje skupne domovine, dve novo vgrajeni pa sta tuji. Uporabljene kamnine so zanimive tudi zato, ker zastopajo vse tri osnovne vrste kamnin, sedimentne, magmatske in metamorfne.

Vabimo vas, da vstopite in se podate na lov za zgodbami, ki jih skrivajo kamnine Montanistike.

http://www.360montanistika.ntf.uni-lj.si/

 

 

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.