Oddelek za geologijo prejel donacijo licenc za programsko opremo Move v višini 1,5 milijona EUR

Oddelek za geologijo NTF je v mesecu juniju s podjetjem Petroleum Experts Ltd. podpisal licenčno pogodbo za programsko opremo Move. Po tej pogodbi podjetje Petroleum Experts Oddelku za poučevanje in raziskovalno delo brezplačno poklanja 10 licenc, katerih komercialna cena znaša 1,5 milijona evrov.

Programski paket Move (www.mve.com/software) je namenjen geološki strukturni analizi in vključuje orodja za digitalno geološko kartiranje, izdelavo geoloških profilov in 3D modelov in za testiranje strukturnih interpretacij z modeliranjem kinematike tektonskih struktur v 2D in 3D. Vsebuje tudi module za napredne geološke analize, kot je geomehansko modeliranje, analiza in modeliranje razpok, napetostno analizo in modeliranje obnašanja prelomov. Licence so inštalirane na mrežnem strežniku, kar omogoča uporabo paketa tako študentom v računalniški učilnici kot raziskovalcem in podiplomskim študentom na delovnih postajah v računalniškem laboratoriju in raziskovalcem na osebnih računalnikih v svojih kabinetih.

“Donacija podjetja Petroleum Experts nam omogoča ohranjanje stika z vrhunsko softversko tehnologijo za strukturno analizo, saj je paket Move de facto svetovni standard za to področje. V prihodnosti nameravamo praktično uporabo nekaterih funkcionalnosti paketa vpeljati tudi v študijski program geologije na dodiplomski in magistrski stopnji, saj študentom nova digitalna znanja ne bodo pomagala le pri njihovem študijskem delu in raziskovanju, ampak jim bodo izboljšala tudi zaposlitvene možnosti,” je ob tem izjavil izr. prof. dr. Marko Vrabec, ki je za OGNTF koordiniral nabavo paketa Move.

Vir: www.mve.com

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.