NTF NA LJFW 19

V ponedeljek, 01. aprila 2019 ob 18.00 so se študentje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO Naravoslovnotehniške fakultete UL predstavili na spomladanskem Ljubljanskem tednu mode LJFW s skupno kolekcijo NTF s poudarkom na stilizmu, kombinirano s kosi vseh letnikov dodiplomskega in podiplomskega študija. Mini kolekcija NTF je predstavljala pomemben otvoritveni del Ljubljanskega tedna mode, kjer so se revije vrstile od 01.-04. aprila na Trgu republike v Ljubljani, s predstavitvijo tako uveljavljenih kot neuveljavljenih oblikovalcev iz regije in širše. Tokrat se je izbor zmagovalca in finalistov prestižnega natečaja FASHION SCOUT SEE prvič odvijal v Sloveniji. Svetovno platformo FASHION SCOUT za uveljavljanje ne prepoznanih mladih oblikovalcev sta ustanovila modna skavta iz Velike Britanije Martyn Roberts in Biljana Poposka-Roberts. Med izbranimi slovenskimi oblikovalci, ki so končali študij Oblikovanja tekstilij in oblačil in so bili izbrani na regijskem natečaju Fashion Scout See so bili Ivan Rocco, Jona Bednjanec ter Dejan Petrović, ki je tudi drugo uvrščeni prejemnik letošnjega natečaja FASHION SCOUT SEE, ki se je prestavljal z moško modelacijsko dovršeno kolekcijo z naslovom Cvetenje ( Bloom ). Žirijo je letos prepričala eksperimentalna kolekcija srbske oblikovalke Gala Borović, ki je letošnja zmagovalka Fashion Scout See nagrade in se bo predstavljala na londonskem fashion week-u.

Ob letošnji 10. izdaji Ljubljanskega tedna mode je glavno nagrado WOW ( Winners Of the Week ) prejela asistentka Katedre za oblikovanje oblačil Petja Zorec, ki se je kot oblikovalka ena izmed prvih lotila razvoja moške mode pri nas. Motiv za koncept za kolekcijo z naslovom Cvet19OM ( Bloss19OM ) je roža, kot skupni vizualni imenovalec čustvovanja. Žirijo LJFW je navdušila tudi študentka NTF, smeri Oblikovanja tekstilij in oblačil Jona Bednjanec, ki je s prejela DIGI WOW ( Digi Winners Of the Week ) nagrado, ki ponazarja kolekcijo z največjim editorialnim in viralnim potencialom. Naslov njene kolekcije Babica gre na potovanje ( Granny Takes A Trip ) temelji na žakarskih pleteninah in unikatnih kosih ročne izdelave.

Fotografije: Jure Makovec, Arhiv LJFW

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.