OUT OF STOCK

OUT OF STOCK
(pop – up store)
Vljudno vabljeni na prvi POP – UP dogodek študentov Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, OTGO, Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, ki bo med 28. 11. in 01. 12. 2017 v Galeriji Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani.
Prodajna razstava v obliki začasne trgovine želi opozoriti širšo javnost na mlade in bodoče modne oblikovalce. Posameznike želi spodbuditi k podpori lokalnih in kvalitetnih avtorsko izrazitih, unikatnih oblačil, izdelanih tekom študija ter ustvariti novo platformo mladih oblikovalcev.
»OUT OF STOCK« predstavlja koncept kroženja – procesa oblikovanja oblačila, od prve ideje do zaključka cikla, ko oblačilo zaživi na končnem uporabniku.
Uradna otvoritev: 28.11 ob 17.00 uri.

Na otvoritvi se nam bo pridružil tudi Dj Devious – Lab Doctor ob dobri glasbi, pa bomo degustirali vina Vinarije Kogl.

 

SODELUJOČI ŠTUDENTJE:

 

ESTERA LOVREC
Photo: Matevž Kosterov

V Esterinih kolekcijah prevladuje črna barva v kombinaciji z močnimi in skrbno izbranimi detajli, njeno glavno vodilo pri oblikovanju je udobnost. Oblačila so namenjena vsakodnevni rabi.

DEJAN PETROVIČ

Dejanova estetika sloni na izčiščenem kaosu, kjer so kosi polni nasprotujočih si elementov, ki se na momente umirijo in zadihajo ter skupaj ustvarijo zanimivo vizualno podobo.

NINA GRUBAR

V Galeriji Škuc se bo predstavila tudi mlada oblikovalka Nina Grubar, ki neskončno abstraktne 3D forme spremeni v nosljiva oblačila.

JONA BEDNJANEC

Prihaja mrzla zima, zato je pravi čas za obisk Galerije Škuc, tam si lahko ogledate Jonine pletenine, ki bodo ohranila vaše telo toplo, lepe pastelne barve pa bodo v vaši duši sprožile ogenj.

JAKOV SLADOJEVIĆ
Photo: Jasmin Krpan

Ste sadomazohistični? Ali veste kaj je zares vaš fetiš? Usnje? Bondage? Nekaj drugega? Prepričani smo, da boste Jakova spoznali kot zelo zanimivega oblikovalca. Pridite in si oglejte, nikomur ne bomo povedali.

EVA BIZJAK 
Photo: Anita Bizjak

Njen slog ustvarjanja je malo provokativen, pa vendar klasičen v kombinaciji z novimi materiali in teksturo, ustvarja se nekakšen dialog med modo in anti-modo, ki skupaj ustvarjata harmonijo.

ANITA BIZJAK
Photo: Rok Vrečer

Anita Bizjak deluje pod znamko “Anita”, ustvarja ready-to-wear modo za ženske in moške. Kombinira sproščene in predimenzionirane silhuete z ostrimi in ravnimi linijami. Edinstveni stil se kaže v ročnih tehnikah in ustvarjanja lastnih pletenin.

JELENA ZURKOVIĆ

Srbska oblikovalka Jelena Zurković vam bo predstavila zemeljske tone v casual modi. Ostaja minimalistična z dotikom retra.

KATARINA KIMOVEC
Photo: Enja Brelih

Katarinino izhodišče oblikovanja temelji na redizajnu, nadgradnji in predelavi oblačil iz različnih materialov. Kolekcije oblikuje z mislijo na okoljevarstveno problematik. Nove in trendi materijale pa združuje s starimi ročnimi tehnikami pletenja, tkanja in prepletanja.

KATARINA RADOVIĆ

Katarina Radović, ki stoji za znamko Kata, vam bo predstavila svojo kolekcijo jesen/zima 2018. Navdihuje jo modna preteklost, iz katere črpa barvne lestvice in osnove krojenja. Njeno delo odlikuje odlično prevajanje tradicionalnih moških elementov v sodobna ženska oblačila, ki so nadgrajena z ročnimi vezeninami in razno barvnimi perlicami.

VESNA MAKAROV

MAKAROV je blagovna znamka s posluhom za nepopolnosti. Navdihujejo jo človek, osebne zgodbe, svoboda in umetnost!

TJAŠA ZALAR 
Photo: Urša Premik

Dobitnica letošnje nagrade Mercedes-Benz Fashion Award Tjaša Zalar oblikuje sodobna moška oblačila, katera zaznamujejo atraktivne silhuete in močno poudarjeni detajli. Njene kose si lahko ogledate v Glariji Škuc.

SAŠA HAŠIČ
Photo: Samantha Kandinsky

Blagovno znamko “Sh” prepoznamo po kombinaciji izrazitih nasprotij robatega videza in čutnosti. Saša Hašič kolekcije nadgrajuje z raziskovanjem tehnik različnih prepletov in vozličkanj. Združuje znanje modeliranja in krojenja s prestižnim načinom izdelave.

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.