DEJAN PETROVIĆ ZMAGAL NA EFTDC

Magistrski študent smeri Oblikovanja tekstilij in oblačil Dejan Petrović je dosegel prvo mesto na European Fashion Talent Design Competition – EFTDC v sklopu Serbian Fashion Weeka. Tekmovanje poteka vsako leto v Master Centar Novosadskog Sajma v dveh sklopih in sicer Fashion Talent Design Competition- FTDC, ki je odprto tekmovanje za mlade srbske oblikovalce ter European Fashion Talent Design Competition – EFTDC ki je odprt za oblikovalce iz celotne Evrope.

 
V prvem krogu, ki je potekal aprila se je na tekmovanju predstavilo 10 oblikovalcev iz Evrope ter 10 oblikovalcev iz Srbije. Člani žirije za tekmovanje so bili:
Mr. Donald Potard – bivši direktor modne hiše Jean-Paul Gaultier
Eymeric Francois – francoski modni oblikovalec
Svetlana Horvat – predsednica Serbia Fashion Week-a in Nacionalne komore za modu Srbije
Branko Popović – FASHIONCLASH, Nizozemska
Vasilije Kovačev – modni oblikovalec
William Arlotti – Le Fashion Post, Fracija
Myra Postolache – The Secret Code of Fashion, Italija

 

Šest finalistov se je nato na jesenski ediciji Serbian Fashion Weeka predstavilo na modni reviji v dvorcu Eđšeg v Novem Sadu, kjer je Dejan prejel prvo mesto na European Fashion Talent Design Competition – EFTDC.
Nagrada za prvo mesto je:

Denarna nagrada v znesku 500€
• Brezplačna predstavitev kolekcije na spomladanski ediciji Serbian Fashion Week
• Brezplačna predstavitev kolekcije na jesenski ediciji Serbian Fashion Week
Snemane editoriala v okvirju jesenskega Serbian Fashion Weeka
Razstava ilustracij kolekcije
Priznanje za osvojeno 1. mesto

 

Predstavil se je z kolekcijo #buysexual, ki je nastala pod mentorstvom red. prof. Almire Sadar, tehn. sod. Nataše Hrupič in tehn. sod. Alenke More. Kolekcija je inspiracijo jemala iz zgodbe Slike Doriana Graya irskega pisatelja Oscarja Wilda, ki govori o večno mladem in lepem mladeniču, ki živi razvratno hedonistično življenje, ki ga skriva izza njegove lepote ter online fenomen modelov, ki na spletnih straneh prodajajo svoje x-rated fotografije za dodaten zaslužek, da lahko živijo glamurozni instagram življenje, ki ga vsi občudujemo.
Glavna inspiracia za silhuete so bili dandiji 19. stoletja, ki so s svojimi brezhibno krojenimi in vizualno dragimi oblačili s katerimi so dajali vtis visokega družbenega statusa, čeprav so bili dejansko le meščanski sloj. Tako sem združil elemente velike ovratnike in fino krojene suknjičev, plaščev in srajc in lepo krojenih detajlov, ki jih nadgradijo momenti, kjer se pokaže koža na erogonih conah moških. Na suknjičih in plaščih se pokaže gola koža na hrbtu, na hlačah je izrez nad zadnjico ter pri hlačah z naravnim pasom izsek kjer se vidi V linija mišic ter vidne pazduhe na srajcah. Ob vseh dragih luksuznih materialih kot so žameti, tvidi in volne so dodani elementi bdsmja ki prikažejo tega poslovneža v bolj nagajivi luči. Tako je nastala kolekcija prefinjenih klasičnih silhuet, ki v sebi skrivajo detajle ki pokažejo tisto, s čem ti novodobni poslovneži poslujejo.

 
Kolekcija #buysexual
Photo: Samantha Kandinsky @s.kandinsky_
Models: Samo Gaberšek @samogabersek in Majk Peroša @imike_boy iz agencije ZT Models @ztmodels
Hair: Ian Breznik @iannrichie @youngmicstyling
MUA: Gašper Gmajner @gaspergmua
Assistant: Rok Kastrevec @whoisrk
Appartment: Mateja Gaber @mateja_gaber

 

Oblikovalec nove generacije slovenskega modnega oblikovanja Dejan Petrović , ki odločno prodira v tujino, nas je že očaral s svojo zelo uspešno kolekcijo z naslovom Roseraie . Dejan ČESTITKE!!! in uspešno naprej!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.