Razstava KNITT-SHIRT

Projekt KNITT-SHIRT so pletene majice, univerzalni oblačilni poligon, z oblikovanjem katerih so študenti 1. letnika Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na svojevrsten način prikazali sožitje tradicionalnih in klasičnih tehnik ročnega dela, s sodobnejšimi oblikovalskimi in umetniškimi pristopi.

V samem procesu dela so raziskovali starejše ročne tehnike kot so pletenje s pletilkami, kvačkanje, vozlanje, zavezovanje, prepletanje, opletanje ter novejše tehnike od pletenja z rokami, pletenja s prsti, do lastnih načinov prepletanja niti.

Oživljanje tradicionalnih ročnih del so izrazili preko vizualnih, družbenih, etnoloških, bioloških in ideoloških tem, se dotaknili t.i. »yarn bombing-a«, urbanizma, futurizma ter socialnega aktivizma. Prav tako pa so spoznali čar prenašanja znanja ročnih del svojih babic in mam ter tako ob druženju s starejšimi generacijami pridobili drugačen pogled in razumevanje vrednosti ročnega dela nekoč in danes.

Razstava je na ogled v galeriji UAUU (Univerzalni Atelje Uličnih Umetnosti) od 30.5. – 2.6. 2016.

Mentorica: asist. Arijana Gadžijev.

Študentje: Kaja BakanNeža CigaleDominika CingeľováTina CrnkovičMark CvelbarTina DovjakSaša DragašGašper GajšekKarin GosencaSara GrižonMonika IvanušaEva JelencEva LipnikMia MatićMilka MarinUrška MedvedUrška MikličJana Mohar, Pia PožekMarjetka Lucija PrelogEva PrimecVita RauAjda RepKlara RešetičDominika RozinaBarbara SušnikNina ŠušmeljUroš TopićKatrin VečerinaEla VehovecIrena Višnar in Nina Žnidaršič.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.