Grafična priprava 2 – GIK

Obvestilo: Vaje pri predmetu Grafična priprava 2 se bodo pričele izvajati v 3. tednu marca in sicer v tednu od 18.3. dalje.

Vsebina vaj pri predmetu GP2+

Prva polovica vaj bo vodena kjer se bomo naučili osnove snemanja v studiu, v eksterieru, video montaže v programu Adobe Premiere Pro in After Effects.

Vsebina vaj pri predmetu GP2

 • 1 vaja: horizontalna video montaža (spoznavanje pograma (timeline, sequenca, okna v programu Premiere, delo s klipi, vrstni red, spoznavanje, krajšanje, daljšanje, unlink avdio/video, časovnost (hitreje, počasneje, reverse klip).
 • 2 vaja: vertikalna video montaža: slika v sliki, delo s keyframe-i (nastavitev efektov s pomočjo keyrame-ov, ilustrator izdelava prosojnega okvirja, izdelava grafike v ilustratorju in import v premiere ter animacija s pomočjo keyframe-ov.
 • 3. vaja Green screen – snemanje  v studiu in montaža posnetega materiala z video ozadjem
 • 4. vaja: Slowmotion video: Snemanje videa v slow motion načinu s Panasonic GH4 – 96 frames/s, montaža v Premieru in nastavitev sekvence
 • 5. vaja: After effects: Camera tracker: snemanje – švenk v realni okolici, katero v afterju potrackamo in apliciramo text in v ilustratorju generirane grafike
 • 6. vaja: izdelava stop motion videa
 • 7. vaja: uporaba različnih Picture style-ov GH4 in barvna korekcija + izdelava zaključne video špice

Druga polovica vaj je namenjena sodelovanju na realnih projektih s strani zunanjih izvajalcev.

Tehniški muzej Slovenije+

Letos bomo na smeri Grafične in interaktivne komunikacije sodelovali s Tehniškim muzejem Slovenije in sicer Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu, za katere boste tekom vaj v parih izdelovali holograme na teme:

 • prenos informacij,
 • telekomunikacija,
 • pošta,
 • sporočilnost.

Hologramo bodo predstavljeni v sklopu Poletne muzejske noči v TMS v Polhovem Gradcu.

Rok za oddajo hologramov je v tednu med 6. in 10. majem 2019!

Več o vsebini boste izvedeli na predavanju g. Estere iz TMS, ki bo 14.3.2019 s pričetkom ob 8. uri na NTF.

Projekt v sodelovanju z oddelkom Geologija+

Poleg projekta s TMS bomo sodelovali tudi z oddelkom Geologija (https://www.ntf.uni-lj.si/og/), kjer boste sodelovali na področju videa, interaktivne brošure, AR…

Več informacij bo posredovanih s strani doc. dr. Naceta Pušnika in predstavnikov z oddelka za Geologijo.

Izdelki bodo predstavljeni v sklopu Noči raziskovalcev 2019 (http://www.nocmoc.eu).

Lasten projekt+

Poleg omenjenih projektov, pa je potrebno za opravljanje predmeta narediti še lasten projekt, katerega vsebina je poljubna in ste v njem tako vsebinsko, umetniško in oblikovno svobodni.

Video - Postopek izdelave holograma in njegova uporaba+

Za potrebe Tehničnega muzeja Slovenije v Polhovem Gradcu potrebujemo video, katerega namen je, da obiskovalec muzeja z ogledom videa spozna postopek izdelave, način prikaza in uporabo prizme za ogled holograma.

Vsaka skupina, naredi 1 video. Dolžina videa približno 1 minuto. Zaželjeno je, da videu dodate navodila v obliki napisov in naracijo.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.