Grafična priprava 2 – GMT

Obvestilo: Vaje pri predmetu Grafična priprava 2 se bodo pričele izvajati v 3. tednu marca in sicer v tednu od 18.3. dalje.

Vsebina vaj pri predmetu GP2+

Prva polovica vaj bo vodena kjer se bomo naučili osnove snemanja v studiu, v eksterieru, video montaže v programu Adobe Premiere Pro in After Effects.

Vsebina vaj pri predmetu GP2

 • 1 vaja: horizontalna video montaža (spoznavanje pograma (timeline, sequenca, okna v programu Premiere, delo s klipi, vrstni red, spoznavanje, krajšanje, daljšanje, unlink avdio/video, časovnost (hitreje, počasneje, reverse klip).
 • 2 vaja: vertikalna video montaža: slika v sliki, delo s keyframe-i (nastavitev efektov s pomočjo keyrame-ov, ilustrator izdelava prosojnega okvirja, izdelava grafike v ilustratorju in import v premiere ter animacija s pomočjo keyframe-ov.
 • 3. vaja Green screen – snemanje  v studiu in montaža posnetega materiala z video ozadjem
 • 4. vaja: Slowmotion video: Snemanje videa v slow motion načinu s Panasonic GH4 – 96 frames/s, montaža v Premieru in nastavitev sekvence
 • 5. vaja: After effects: Camera tracker: snemanje – švenk v realni okolici, katero v afterju potrackamo in apliciramo text in v ilustratorju generirane grafike
 • 6. vaja: izdelava stop motion videa
 • 7. vaja: uporaba različnih Picture style-ov GH4 in barvna korekcija + izdelava zaključne video špice

Druga polovica vaj je namenjena sodelovanju na realnih projektih s strani zunanjih izvajalcev.

Tehniški muzej Slovenije+

Letos bomo na smeri Grafična in medijska tehnika sodelovali s Tehniškim muzejem Slovenije in sicer Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu, za katere boste tekom vaj v parih izdelovali holograme na teme:

 • prenos informacij,
 • telekomunikacija,
 • pošta,
 • sporočilnost.

Hologramo bodo predstavljeni v sklopu Poletne muzejske noči v TMS v Polhovem Gradcu.

Rok za oddajo hologramov je v tednu med 6. in 10. majem 2019!

Več o vsebini boste izvedeli na predavanju g. Estere iz TMS, ki bo 14.3.2019 s pričetkom ob 8. uri na NTF.

Košarska zveza Slovenije+

Letos bomo na smeri Grafična in medijska tehnika sodelovali tudi s Košarkarsko zvezo Slovenije na področju videa.

Točna oblika in vsebina sodelovanja bo podana naknadno in sicer na srečanju predstavnikov Košarkarske zveze Slovenije na naši fakulteti. Termin bo objavljen naknadno.

Predstavnik iz KZS pride v četrtek 21.3. na vaje GP2 predstavit možnosti in oblike sodelovanja.

 

Snaga+

Študenti, ki se ne boste odločili za sodelovanje s KZS, boste delali na projektu v sodelovanju s podjetjem Snaga na temo: brezembalažni avtomat.

Tudi za ta projekt bo prišel predstavnik iz podjetja Snaga in podal možnosti in oblike sodelovanja. Predstavitev bo v okviru predavanja pri predmetu Ekologija v grafiki, pri doc. dr. Maji Klančnik.

Snaga in g. Jernej Fefer pride v četrtek 4.4. na seminarje GMT predstaviti izhodišča za delo.

Lasten projekt+

Poleg omenjenih projektov, pa je potrebno za opravljanje predmeta narediti še lasten projekt, katerega vsebina je poljubna in ste v njem tako vsebinsko, umetniško in oblikovno svobodni.

Video - Postopek izdelave holograma in njegova uporaba+

Za potrebe Tehničnega muzeja Slovenije v Polhovem Gradcu potrebujemo video, katerega namen je, da obiskovalec muzeja z ogledom videa spozna postopek izdelave, način prikaza in uporabo prizme za ogled holograma.

Vsaka skupina, naredi 1 video. Dolžina videa približno 1 minuto. Zaželjeno je, da videu dodate navodila v obliki napisov in naracijo.

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.