Predstavitev

Oddelek za geotehnologijo, rudarstvo in okolje (OGRO) izvaja študij, ki domačim in tujim diplomantom po končanem šolanju omogoča veliko možnosti za zaposlitev doma in v tujini.

Naravoslovne in inženirske vede o Zemlji sodijo med geotehnološke stroke in so na Univerzi v Ljubljani prisotne že več kot 90 let. Poznavanje procesov pod površjem Zemlje in poznavanje tehnologij, s katerimi te procese obvladujemo, je mikaven izziv za tiste mlade ljudi, ki si poleg tehnološko obarvanega poklica želijo ali upajo stopiti na področja dela, ki od njih zahtevajo tudi kanček avanturizma.
Zaradi specifičnosti poklica se izobraževalni proces odvija v majhnih skupinah, v katerih je redko več kot 20 študentov. Izobraževanje poteka v moderno opremljenih učilnicah, laboratorijih in na terenu. Študij diplomantom, ki obiskujejo univerzitetni program, omogoča pridobitev naziva (UN) dipl. inž. geotehnologije in rudarstva, diplomanti, ki so predhodno opravili poklicno maturo, pa lahko v visokošolskem strokovnem programu pridobijo naziv (VS) dipl. inž. geotehnologije in rudarstva.

Po pridobljeni diplomi na enem izmed omenjenih programov je za znanja željne organiziran magistrski študij geotehnologije, po zaključku katerega študenti dobijo naziv mag. inž. geotehnologije. Kot zanimivost velja omeniti močno vpetost študijskih programov OGRO v mednarodno okolje, kar domačim študentom omogoča izvajanje dela pedagoških obveznosti v tujini, tujim pa v Sloveniji. Na OGRO smo prepričani, da vsak študent potrebuje tudi prakso, zato je v okviru izobraževanja organizirana praksa v domačih in tujih podjetjih, ki študentom mnogokrat omogočajo prvi stik pri iskanju zaposlitve.

Če ocenjuješ, da sta možnost zaposlitve doma in v tujini (Avstralija, Kanada, Norveška, Južna Afrika, ZDA …) ter pestra narava poklica dovolj velik motiv za študij, se nam hitro pridruži!

Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.