Estera Lovrec

Estera Lovrec, študentka magistrskega študija Oblikovanja tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani Oddelka za grafiko, tekstilstvo in oblikovanje je svoj zaključni projekt pri predmetu Modni stilizem 5a predstavila v obliki editoriala, kjer je povezala kultno slovensko oblikovanje arhitekta Nika Kralja, slovenske modne oblikovalce in pomembnost družinske tradicije.

Projekt je nastal pod mentorstvom docentke Petje Zorec.

Svoje raziskovanje in razmišljanje je vizualizirala v celostno oblikovanem editorialu z naslovom REX-PECTING THE ROOTS in povzela z besedami:

“Namen editoriala je prikazati pomembnost produktov industrijskega oblikovalca in arhitekta Nika Kralja za slovenski narod in poudariti, da je pomemben del naše zgodovine, saj je bilo v 60. letih prejšnjega stoletja njegove produkte mogoče najti v skoraj vsaki slovenski družini. Zaradi brezčasne oblike stolov sem se odločila, da bom v editorial vključila modele različnih generacij, ki so s stoli Nika Kralja odraščali, se postarali, nekateri pa so z njimi šele začeli rasti. Za editorial sem uporabila 4 ženske modele, ki so v krvnem sorodstvu: otroka, starega 2 leti, mamo, staro 30, babico, staro 60, in prababico, staro 84 let. Izbrano slovensko družino sem s smislom oblekla v oblačila slovenskih modnih oblikovalcev, slovensko obutev in slovenske dodatke ter tako poudarila, da imamo v Sloveniji dobre lokalne izdelke, po katerih bi morali pogosteje posegati. Med slovensko družino so predstavljeni naravna ljubezen, nežnost, igrivost, iskrenost in dobri medsebojni odnosi. Ni nenaravnega poziranja, prav tako ni posebne naknadne obdelave fotografij in pretiranih filtrov. Projekt je nastal kot del moje magistrske naloge, z njim pa želim ljudi ozaveščati o pomembnosti svoje zgodovine in tradicije, iz katere izhajamo.”

Koncept: Estera Lovrec
Fotografija: Taja Košir Popovič
Modeli: Rahela Kvartič, Rebeka Lovrec Kvartič, Jožica Lovrec-Veternik, Jožica Veternik
Stiliranje: Estera Lovrec
Ličenje: Neža Knific
Oblikovanje las: Simon Volčič, Salon/Off
Asistentka stilistki: Ana Jazbec
Produkt: Rex Kralj

KATALOG
Skip to content

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.